Röplabda: Méltó ellenfele volt a DEAC a Vegyésznek

Extraligás férfi röplabdázóink az első szettben heroikus csatára késztették a Kazincbarcikát, ám idővel kiütközött a két csapat között lévő tudásbeli különbség.

0

k_0011-1-300x181 Röplabda: Méltó ellenfele volt a DEAC a VegyésznekFotó: Kovács Loretta/VRCK

Jóllehet nem úgy kezdte a bajnokságot a Vegyész RC Kazincbarcika, ahogyan szurkolói elvárnák, a borsodiak így is egyértelmű esélyesként láthatták vendégül a DEAC fiatal együttesét vasárnap este. A debreceniek riválisa sűrű napokat tudhat maga mögött, csütörtökön ugyanis még a Challange-kupában kellett bizonyítania Toronyai Miklós alakulatának, amely ugyan 3:2-re felülmúlta a Riedet, az első mérkőzésen elszenvedett háromszettes vereség miatt búcsúzni kényszerült a nemzetközi porondtól.

A házigazda szakvezetője talán úgy érezte, a bennmaradásért harcoló egyetemisták ellen pihentetheti legjobbját, ám a mieink alaposan meglepték esélyesebb vendéglátójukat, ugyanis Veres és Fazekas vezérletével az első négy labdamenetből három, az első tucatból nyolc debreceni ponttal zárult. Időt is kért Toronyai Miklós, kisvártatva pedig pályára is küldte a cserék közé nevezett Lukasz Ciupát, megoldásaival megkezdte a felzárkózást a Vegyész. A túloldalon ugyanakkor Bagics Balázs is klasszisformában játszott, így 18:13-nál már öt ponttal jobban álltunk, karnyújtásnyira került a játszmagyőzelem. A hazaiak természetesen nem adták fel, a debreceni rövidzárlatokat kihasználva fordítottak, s 24:22-nél két szettlabdájuk is volt. Egyikkel sem éltek, innentől kezdve pedig heroikus küzdelem következett, hiszen a mieink további hármat hárítottak, de a hatodikat már nem tudták, 29:27-re nyerte az első felvonást a házigazda.

A pihenőt követően kezdeményezőbbé vált a Kazincbarcika játéka, de egy darabig tartottuk a lépést esélyesebb riválisunkkal. 8:8 után aztán ritmust váltott a Vegyész, sorozatban három pontot szereztek, s bár innen még volt visszaút (15:14), a folytatásban Bibók Balázs vezérletével ismét tetemesebb előnyre tett szert a házigazda. A mieink becsülettel küzdöttek, mindent megtettek annak érdekében, hogy megnehezítsék vetélytársuk dolgát, de a VRCK nem engedte ki kezéből a szettgyőzelmet, 25:18-ra húzták be a második játszmát a hazaiak.

Tóth András ásza nyitotta a harmadik, s mint később kiderült, záró szettet, ám sokáig nem örülhettünk, a fáradó debreceni csapatot ugyanis egyre könnyebben szerválta ki a Vegyész. Folyamatosan nőtt a különbség, ezúttal Ciupa megoldásai ültek igazán, de Bibók is fontos pontokat szerzett. Fodor Antal 11:5-ös hazai vezetésnél magához hívta tanítványait, de sajnos már nem sikerült megújulnunk, így a rendkívül szoros küzdelmet hozó első játszma után a másodikat és a harmadikat könnyebben nyerte meg a Vegyész, a DEAC pedig pont nélkül távozott Kazincbarcikáról.

Férfi röplabda Extraliga, 6. forduló

Vegyész RC Kazincbarcika – DEAC 3–0 (27, 18, 15)

Vegyész: Páez 2, Péter B. 3, Mudo 2, Bibók 16, Blázsovics 8, Juhász 5

Cserék: Dudás, Budai (liberók), Péter M. 4, Csizmadia 1, Ciupa 7

Vezetőedző: Toronyai Miklós

DEAC: Tóth 4, Bagics 14, Remete 2, Fazekas 13, Veres 10, Kiss

Cserék: Mészáros, F. Nagy (liberók), Imre 1, Nagy

Vezetőedző: Fodor Antal

Fodor Antal: Gratulálok a Kazincbarcikának a győzelemhez, de az első szett akár máshogy is alakulhatott volna, amennyiben jobb megoldásokat választunk. Ezt követően a Vegyész folyamatosan felőrölt bennünket, és így magabiztos sikert aratott.

P.G.