Sáfár László: „A télen szerződtetett játékosok rutinja rengeteget ért a fontos meccseken”

A debreceni labdarúgók július elejéig pihenhetnek, a vezetőedző reményei szerint komoly átalakulás nem lesz a keretben.

0

DEAC-Sáfár-193x300 Sáfár László: „A télen szerződtetett játékosok rutinja rengeteget ért a fontos meccseken”

A DEAC futballistái számára eseménydúsan alakult a 2017/18-as szezon: Sáfár László alakulata jól kezdte a bajnokságot, de egy komoly hullámvölgy következett (kilenc meccs alatt nem tudott három pontot szerezni a cívisvárosi együttes). A télen rutinos, nagy csatát megélt futballistákat igazolt a vezetőség, többek között Máté Péter, Ibrahima Sidibie és Luis Ramos is felvette a gárda szerelését, velük pedig sikerült kivívni a bennmaradást.

DEAC-1-300x205 Sáfár László: „A télen szerződtetett játékosok rutinja rengeteget ért a fontos meccseken”

Aranyat ért a tapasztalat

„A szezon elején a feljutó csapatokra jellemző lelkesedés vitt bennünket, amely ideig-óráig tudta kompenzálni a képességbeli hiányosságokat, de a játékosok egyre inkább elfáradtak” – mutatott rá Sáfár László a rossz széria okára. „Sajnos azt is látni kell, hogy a nyári igazolásaink többsége nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Szerencsére a télen olyan tapasztalt futballistákkal erősítettünk, akiknek a rutinja a sorsdöntő mérkőzéseken rengeteget ért. Nem szabad elfelejteni, hogy komoly változások esetén időigényes folyamat a csapattá érés. A tavasszal a sérülésekkel is meggyűlt a bajunk, de mindent egybevetve reálisnak tartom a tizenegyedik pozíciót” – jelentette ki a DEAC mestere, akinek a DEAC-MTK összecsapás jelentette az idény csúcspontját, mint mondta, katartikus élményekkel gazdagodtak a 6-4-es diadal során.

DEAC-2-1-300x219 Sáfár László: „A télen szerződtetett játékosok rutinja rengeteget ért a fontos meccseken”

Nem várható komoly játékosmozgás

A debreceni játékosoknak a június a pihenés jegyében fog zajlani, de júliustól ismét a munka kerül az előtérbe.

„A terveink szerint július kilencedike környékén kezdjük meg a felkészülést, a bajnokság a hírek szerint augusztus negyedikén vagy tizenegyedikén rajtolhat. Hogy mekkora átalakulás várható? Szeretnénk a húzóembereket megtartani, egy-két posztra pedig új ember érkezhet. Ha a terveink megvalósulnak, meggyőződésem, hogy a következő bajnokságban feljebb léphetünk a táblázaton. Az előző évben abból a szempontból maradt bennem némi hiányérzet, hogy gyakran alkalmazkodtunk az ellenfél stílusához, a következő idényben szeretnénk kezdeményezőbbé válni” – zárta mondandóját Sáfár László.

A DEAC szereplése számokban:

  • A cívisvárosiak a 11. helyen zártak az NB III Keleti csoportjában, 28 meccsen tízszer győzedelmeskedtek, négyszer megosztoztak a pontokon az ellenfelekkel, míg 14 alkalommal vesztesen hagyták el a játékteret.
  • A gárda házi gólkirálya Nagy Dávid lett, a 27 éves futballista 12-szer „köszönt be”. Nagynak a legjobb mérkőzése a Gyöngyös elleni bajnoki volt, a Heves megyeiek kapuját négy góllal terhelte.
  • A DEAC a legkomolyabb pofont az ESMTK otthonában kapta, a fővárosiak 7–1-es zakóval küldték haza a debrecenieket.
  • Az ESMTK elleni bukta okozta feszültséget a Gyöngyösön vezette le Sáfár László csapata, hiszen a negyedik fordulóban a DEAC 5–0-ra diadalmaskodott, ami a cívisek legsimább győzelme volt.

Fotók:deac.hu

B.Á.