Sikeres edzőtáboron vannak túl az ifik

Amint arról korábban már hírt adtunk, július 28-a és augusztus 3-a között Jávorkúton edzőtáborozott egyesületünk ifi csapata, GYÖRGY JÓZSEF edző irányításával.

0

                            3c05a3d957656cf4d081405dc5b16151-300x225 Sikeres edzőtáboron vannak túl az ifikFotó:debrecenihoki.hu

Az elszállásolás és az étkezés tekintetében egyaránt kiváló körülmények között zajló felkészülésen 20 játékos vett részt, a vezetőedző munkáját Mikhail Szokolov segítette.

A napi program reggel 7.00 órakor futással kezdődött, majd reggeli után, 10.30-tól a délelőtti edzéssel folytatódott. Az ebédet és a csendes pihenőt követően 17.00 órakor kezdődött a délutáni edzés, ezeket megelőzően három alkalommal elméleti képzésre került sor.

A 6 napos programról György József vezetőedző adott rövid értékelést. Elmondta, hogy az edzőtábor fő célja az aerob állóképesség és az anaerob laktacid állóképesség növelése volt, amire Jávorkút földrajzi adottságai kiváló lehetőséget kínáltak. Az állóképesség terén sikerült előre lépni a naponta ismétlődő terepfutásnak és hegyre futásnak köszönhetően. Ezen kívül szisztematikusan fejlesztették a játékosok gyorsaságát, gyorsasági erejét és robbanékonyságát a helyszínre vitt sporteszközök (kettlebell-ek, tárcsák, súlyok, medicin-labdák) segítségével. Az időjárás mindvégig kedvezően alakult, mindössze egy edzés maradt el eső miatt.

A vezetőedző nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy a helyszínen térerő híján nem volt internet kapcsolat, nem működtek a telefonok sem. Így a játékosok sokat beszélgettek egymással, társasjátékokkal múlatták szabad idejüket, de nagy csaták zajlottak a csocsó asztal mellett is. Már a táborozás kezdetén megalakult négy focicsapat, akik az edzések után naponta vívtak tétre menő mérkőzéseket. A találkozók bajnokavatással zárultak. Valóban nagy volt a tét, mivel a vesztes társaságnak kellett elpakolni a sporteszközöket.

György József leszögezte, hogy a kitűzött sportszakmai célokat sikerült elérni. Az állóképesség terén komoly fejlődés mutatkozott, de a közös programok révén nagyot fejlődött a csapatkohézió is. „Remélem, hogy az edzőtábor megadja az egész szezon alaphangulatát, ami majd a kiváló csapatszellemben és az egymásért való küzdés iránti elkötelezettségben nyilvánul meg.” – fejezte be értékelését a vezetőedző.