Sikeres évet zártak atlétáink

A Debreceni-Sportcentrum Sportiskola edzője, Suba László elmondta, az utóbbi idők legsikeresebb szabadtéri idénye volt az idei.

0

ds_2017_11_15_16_01 Sikeres évet zártak atlétáinkVéget ért az idei szabadtéri szezon, hogyan értékelné az idei teljesítményt?

A tanítványaimmal sikeres évet zártunk, a hazai versenyek mellett, nemzetközi szinten is. Kozák Luca és Juhász Balázs indultak az utánpótlás EB-n, mindkettőjüknél az elvárás, a döntőbekerülés volt, ezt mindketten teljesítették, Luca 3. míg Balázs 5. helyezést ért el. Lucával kapcsolatban meglepetésként ért minket, hogy meghívták a londoni szabadtéri VB-re, valamint az Egyetemi Országos Szövetség benevezte őt az Univesiadéra, mindkét versenyen jól teljesített, az utóbbiról ezüstéremmel térhetett haza. Neki ez a verseny már az olimpia jegyében is telt, mert ha sikerül kijutnia, az időjárás, hosszú utazás, körülmények nem lesznek ismeretlenek számára. A másik két tanítványom, Répási Petra és Lendvai Andris elérték a nemzetközi szintet, részt vettek az EB-n, Petra középdöntőt futhatott, sajnos Andrist futamában fellökték és olyan szerencsétlenül esett, hogy eltört a keze. A kitűzött céljainkat sikerült megvalósítanunk, sőt az előzetesen vártnál még jobban is, a következő évben számíthatunk arra, hogy komoly versenyekre meghívást kapunk, megindultunk a felnőtt mezőnyben való sikeres szereplés útján. Juhász Balázzsal és Petrával viszont elváltak útjaink, más edzővel készülnek tovább.

ds_2017_11_15_16_01_2-1024x683 Sikeres évet zártak atlétáinkA DSC-SI az országos Csapatbajnokságot is megnyerte. Ezzel együtt az atlétikai szakág milyen évet zárt?

Azt gondolom, nem panaszkodhatunk, a CSB-n kívül több országos versenyt nyertünk, két versenyzőnk képviselte a várost a VB-n, négyen a fedett pályás EB-n, azt gondolom, az utóbbi idők legjobb idényét zártuk. Különböző versenyeken Koroknai Tibi, Kácser Zita, Gulyás Vera, Kazi Tamás is komoly eredményeket értek el.

ds_2017_11_15_16_01_3 Sikeres évet zártak atlétáinkAz említett sportolókon kívül volt olyan, aki meglepetést okozott?

Szép eredményeket ért el K. Szabó Gabriella, Hodossy-Takács, igaz még mindketten serdülők, de ha továbbra is így fejlődnek, a későbbiekben is sikeresek lesznek, de lehetne még sorolni a neveket, ez is mutatja, az utánpótlásunkban van potenciál. Koroknai Máté is idehaza fog készülni, bár ő a fedett pályás szezonban izomszakadást szenvedett és ez a sérülés gátolta a jobb eredmények elérésében, de az 50 másodperces idők magukért beszélnek.

Már elkezdődött a felkészülés a következő évre?

Igen, viszont jön a minden év ezen időszakában jelentkező probléma, hiszen a feltételek az októbertől, április végéig tartó felkészülési időszakban nem ideálisak, fedett létesítmény hiányában. Próbáljuk minden évben edzőtáborokkal pótolni, olyan helyeken, ahol ez adva van, de az mégsem olyan, mintha a megszokott környezetben készülnénk. Ez pedig elengedhetetlen lenne a továbblépéshez, fejlődéshez, korosztálytól függetlenül. Az is a célom, hogy azokkal, akik idekerülnek, megszerettessem az atlétikát.