Simonyi Kitty: „A sikert nem az aranyérmek számában mérem”

A Piruett Tánc Stúdió vezetője tekintett vissza a 2022-es évre, illetve vázolta a Debreceni Sportéletnek az idei terveket.

0

piruett-300x158 Simonyi Kitty: „A sikert nem az aranyérmek számában mérem”A pandémia hatása a versenytáncban is éreztette hatását, sorra maradtak el a versenyek, elcsendesültek az edzőtermek. Nem volt ez másképp a debreceni Piruett Tánc Stúdiónál sem, de átvészelték ezt a nehéz időszakot, nem is akár hogyan, ugyanis az egyesület életének egyik legjobb szezonjával büszkélkedhettek 2022-ben. – „A Covid után túl nagy reményeket nem fűztünk ahhoz, hogy ilyen sikeres versenyszezont fogunk produkálni. Hál Istennek sikerült újraindítani az egyesületi életet, a lemorzsolódott gyerekek helyére érkeztek újak. Zavartalanul tudtunk készülni, ennek köszönhetően hoztuk a tőlünk megszokott színvonalat. A sikert nem az aranyérmek számában mérem, sokkal inkább a színpadi teljesítményben, mely után azt tudom mondani, növendékeink mindent kihoztak magukból. Lehet, „csak” második, negyedik, vagy mint a világbajnokságon ötödik helyen végzünk, de a gyerekek szívüket-lelküket beleadták az előadásba, az már számomra siker. Ennek kulcsa a csapatmunkában rejlik. Kellett hozzá a szülők támogatása, áldozatvállalása, a gyerekek szorgalma, az, hogy rendszeresen jártak edzésekre, illetve az elhivatott tanári kar. Ez a három összetevő tökéletes elegyet alkot egyesületünknél, melynek neve: siker” – foglalta össze az előző szezont az egyesület alapítója.

Jelenleg még a felkészülés zajlik a táncteremben, de hamarosan kezdődik az idei versenyszezon. – „Sajnos ebben az évben elég távoli országokban rendezik a világbajnokságokat, így anyagiak hiányában nem tudjuk vállalni az utazást, bár titokban bízunk a csodában. Ezért leginkább a hazai és a környező országokban rendezendő versenyekre koncentrálunk. Az egy éve életre hívott fitnesz-szakosztályunkat továbbra is szeretnénk versenyeztetni. A fitnesz-szakág megmérettetései februárban, a show-táncé pedig márciusban kezdődik. Szokásunkhoz híven, idén is új koreográfiákat fogunk bemutatni, látványos díszletekkel, táncokkal készülünk, de ennél többet nem szeretnék elárulni. Júniusban lesznek még versenyeink, július a pihenésé, majd következik a táborok időszaka. Lesznek óvodai, iskolai, fitnesz, akrobatika, versenytáborok Debrecenben, de Józsán, Berettyóújfaluban és Derecskén is, ahogy a korábbi években. Augusztusban készülünk a karneválra, hamarosan egyeztetek a szervezőkkel, de az biztos, idén is megpróbálok valami különlegeset belecsempészni a karneváli produkciónkba” – vázolta az idei terveket Simonyi Kitty.

KZT