Socca Debrecen Liga: Véget ért a bajnokság, díjazták a legjobbakat

A Socca Hungary szervezésében a „Leisure League” nevű nemzetközi bajnokságot Hajdú-Bihar megyében idén először rendezték meg, a mérkőzések helyszínéül pedig a Debrecenben található Józsa Grund adott otthont. Hazánkban ez a második helyszín volt Nyíregyháza után, de már Pápán, Budapesten, Kazincbarcikán, Győrben is folynak a versenyek.

0

DSC3401-2-300x165 Socca Debrecen Liga: Véget ért a bajnokság, díjazták a legjobbakatFotó: Kovács Péter

A Socca Józsa Ligára 2021-ben nyolc csapat nevezett, a megmérettetésen főleg helyi együttesek vettek részt. A bajnokság június végén indult el és nagyjából három és fél hónapos időtávot ölelt fel. A lebonyolítás oda-visszavágós rendszerben történt, körülbelül 200 játékos jutott szóhoz, közel 400 gól esett és több mint 50 mérkőzést izgulhattak végig a szurkolók.

Az utolsó találkozókat a hét folyamán játszották, még az utolsó forduló is rendkívül izgalmas volt, hiszen az érmes pozíciókért több csapat is küzdött. A hangulat miatt sem lehetett panasz, az együtteseket oldalról többen buzdították. A dobogó harmadik fokára végül a Szikla FC állhatott fel, az ezüstérmet a Mendemonda FC nyerte, míg a bajnoki trófeát a Sinter FC hódította el. A hivatalos díjátadón az érmeket Csuhai Tibor (a Socca Hungary ügyvezető elnöke), Őri Krisztián (a Józsa Grund és a Debreceni Sportcentrum képviselője), valamint Móré Bendegúz (a Socca Hungary kelet-magyarországi igazgatója) adta át. A színvonalas összecsapások után mivel a csapatok rendre közösen töltötték a nap hátralevő részét, ezáltal egy nagyszerű közösség is kovácsolódott.

Az esemény lezárulta után honlapunknak Móré Bendegúz nyilatkozott. A keleti régió igazgatója elmondta, hogy a kispályás futballt más platformra szerették volna helyezni. Kiemelte, hogy elsősorban a tömegsportot szerették volna népszerűsíteni, az amatőr kispályás labdarúgást pedig a régi fényébe szerették volna helyezni. Továbbá a célok között szerepelt még, hogy közösséget teremtsenek, és kialakuljon egy jó légkör alakuljon ki.

„A szervező csoport úgy érzem jól vizsgázott, a bajnokság gördülékenyen zajlott. Rendkívül nagy köszönet jár még a Debreceni Sportcentrumnak, a Debreceni Egyetemnek, illetve Debrecen város önkormányzatának, hiszen mindenben segítették a munkálatokat. Büszke vagyok, hogy a Józsa Grundon minden kedd esti fordulóban teltház alakult ki, amely alátámasztja, az eseményt nagy érdeklődés övezi. Ugyan a versenysorozatot még most kevesen ismerik, de jó úton járunk, hogy egyre több csapatot szólítsunk meg. A lebonyolításnak köszönhetően a csapatok megismerték egymást, a találkozók után a klubházban gyakran közös meccsnézés volt. Egy összetartó sportközösség formálódott, a versenysorozat bebizonyította, hogy létjogosultsága is van Debrecenben” – fogalmazott Móré Bendegúz.

A Socca Hajú-Bihar megyei képviselője örülne, ha a jövőben ezen bajnokságból Debrecen-Józsán hagyomány teremtődne. Elárulta, hogy tavasztól ismét várják a nevezőket és reméli, a bajnokságba egyre többen bekapcsolódnak majd.

„A jövőben induló bajnokságok alapjait letettük, 2022-től akár négy-öt Socca bajnokság is lehet Debrecenben” – tette hozzá Móré Bendegúz.

A képviselők nagy terveket valósítanának meg, hiszen a cégek közötti bajnokság és közéleti liga elindítása, vagy nemzetközi városi bajnokság is hamarosan megrendezésre kerülhet. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen, öt éven a Socca nemzetközi BL-tornát, vagy a Visegrádi négyek tornáját is akár a cívisvárosban bonyolíthatják le.

A Socca Józsa Liga (2021) végeredménye:

  1. Sinter FC
  2. Mendemonda FC
  3. Szikla FC
  4. Józsai Sztse Gold Team
  5. MencsEszter
  6. Sinter Akadémia
  7. Gsv Team
  8. Józsai Sztse Old Boys

Legjobb játékos: Budai Roland (MencsEszter)

Gólkirály: Adonyi János (Mendemonda) – 29 gól

Legjobb kapus: Sallai József (Sinter FC)

Legtehetségesebb játékos: Szathmári Zsombor (Józsai Sztse)

Fair play dij: GSV TEAM

T.H.