Sok hiba, visszafogottabb teljesítmény a Dunaferr ellen

A DEAC férfi futsalcsapata Dunaújvárosban lépett pályára a negyedik forduló pénteki játéknapján.

0

61051143_2419488838085747_7601491729031626752_n-300x198 Sok hiba, visszafogottabb teljesítmény a Dunaferr ellenFotó: DEAC Facebook

Rosszul kezdődött a mérkőzés egyetemi csapatunk számára, már a 2. percben hátrányba kerültek. Ekkor még Szentes-Bíró révén hamar sikerült egalizálni, de szinte azonnal jött a hazaiak válasza kétszer egymás után, sőt, a 14. percben már hárommal vezetett a Dunaferr. Tóth Attila a félidő lefújása előtt szépített, úgymond visszajött csapatunk a mérkőzésbe. Szünet után viszont öt percen belül négy gólra nőtt különbség, ekkor el is dőlt a találkozó, majd a 34. percben kialakult a 7:2-es végeredmény.

Elek Gergő tanítványai sok hibával játszottak ezen a találkozón, nem volt meg védekezésben a kellő koncentráció, az eddig parádésan teljesítő Krajcsi sem tudta megismételni eddigi teljesítményét. A hazaiak megérdemelten szerezték meg a három pontot.

Dunaferr – DEAC: 7:2 (4:2)

DEAC: Krajcsi, Somogyi, Szentes-Bíró, Tóth A., Kántor

Cserék: Nyeste, Sustyák, Szabó, Figeczki, Tóth B., Haraszti, Békési

Edző: Elek Gergő

Gólszerzők: Szentes-Bíró 5’, Tóth A. 20’

Elek Gergő: A sok hiba miatt, amit elkövettünk, reális a végeredmény, ha bizonyos területeken jobb teljesítményt tudunk nyújtani, akkor nem lett volna ekkora különbség a két csapat között. Ráadásul három meghatározó játékosra nem számíthattam sérülés miatt ezen a mérkőzésen. Most a kapusteljesítményünk, védekezésünk is elmaradt a várttól, a támadójátékunk se volt elég hatékony. A sok hiba összeadódott, az egyéni és csapatteljesítmény is sokkal visszafogottabb volt, így ilyen arányban is megérdemelten nyert ellenfelünk. Az első mérkőzéseken jobban koncentráltak a játékosok a védekezésre, előrejátékban sok minden sikerült, viszont az előző és a mostani mérkőzésen szembesültek a fiúk azzal, hogy csapatjátékra is szükség van. Továbbra is még a tanulási fázisban vagyunk, egyre több variációs lehetőséget ismernek meg a játékosok, kezdenek rájönni, az ellenfél védekezésére kell reagálniuk. Egyre nagyobb a tudásanyag, ebből kell kiválasztani az adott szituációban a megfelelő megoldást, és pillanatok alatt meghozni a jó döntést. Sokat kell még tanulnunk, bele kell rázódnunk az élvonalba, rutint kell szerezni. Hét játékos volt, akik sok időt töltöttek a pályán, ebből négyen most kerültek fel az ifiből, NB-III-ból, hat hete edzenek NB-I-es szinten, negyedik bajnoki mérkőzésüket játszották a legmagasabb osztályban. Építkezési fázisban vagyunk, most a legfontosabb a türelem, úgy a vezetőségtől, mint a szurkolóktól, de önmagukkal szemben is türelmesnek kell lenniük a játékosoknak. Lépésről-lépésre haladunk előre, most egyet megint megtettünk. Elmondtam a fiúknak a mérkőzés után, semmi baj, dolgozunk tovább, ki fogjuk elemezni és javítani a hibákat, tanulni kell a vereségből, mérkőzésről-mérkőzésre egyre több tapasztalatot gyűjtünk.