Sorozatban ötödször is kikapott a kis Loki

Balassagyarmatra látogatott vasárnap délután a DVSC második csapata az NB III-as bajnokság 27. fordulójában.

0

DSC_3034-Kozepes-629x420-300x200 Sorozatban ötödször is kikapott a kis LokiFotó: Halmai Balázs/DVSC

Szatmári Csaba együttese a legutóbbi négy találkozóján is egyaránt 1-0-s vereséget szenvedett. Negatív sorozatát a tabella hatodik helyezett Balassagyarmat ellen szakította volna meg a debreceni gárda, ehhez azonban a hazaiaknak is volt egy-két, pontosabban három szava.

Debreceni szempontból a legrosszabb forgatókönyv szerint kezdődött a találkozó, ugyanis a hazai gárda már harminc másodperccel a kezdőrúgást követően megszerezte a vezetést. Három perccel később Simon Mátyás egyenlíthetett volna, de a szélről beívelt labdát főlébólintotta a DVSC támadója. A félidő első felét a Nógrád megyeiek uralták, többször is Hrabinának kellett nagyot védenie. A legközelebbi vendég helyzetre a huszonharmadik percig kellett várni, ekkor egy szabadrúgásvariáció után Baráth lövését blokkolták a gyarmati védők. Egy pillanatra úgy tűnt, mintha kézzel ért volna labdához a hazaiak védője, de a játékvezető szögletet ítélt, melyből ismét veszélyeztetett a kis Loki, a fejest azonban könnyedén fogta a kapus. Fél óra játék után bátrabbá váltak a piros-fehérek, többször is sikeresen tartották meg a labdát az ellenfél térfelén. A Balassagyarmat erre válaszul tördelni kezdte a játékot, rendre szabálytalanul állították meg Szatmári Csaba játékosait. A debreceni tréner nemtetszésének adott hangot a játékvezetőnél, aki mindezt egy sárgalappal díjazta. Az első játékrészt Gyönyörű szabadrúgása zárta, melyet nagy bravúrral védett a hazaiak portása.

A fordulást követően beszorult saját térfelére a debreceni csapat, Gellén a tizenhatoson belül rántotta le ellenfelét, a bíró második sárgalappal kiállította, és büntetőt ítélt a Balassagyarmat javára. A tizenegyest az egész mérkőzésen jól védő Hrabina ugyan hárította, de pár perccel később már ő is tehetetlen volt, egy tetszetős összjátékot követően megduplázta előnyét a nógrádi együttes. Sőt, egy újabb védelmi megingás után háromgólosra duzzadt a különbség, amely a lefújásig már nem változott, 3-0-s vereségével sorozatban ötödször szenvedett vereséget a kis Loki.

Balassagyarmat – DVSC-II.:  3-0 (1-0)

 DVSC-II: Hrabina, Kovács, Szabó (Kozma 77’), Simon (Pelles 77’), Gyönyörű (Jankelic 64’), Baráth, Gellén, Maruscsák (Tomola 58’), Füzfői, Lakatos, Girdán (Juhász 64’)

Edző: Szatmári Csaba

Piros lap: Gellén 54’

Szatmári Csaba: Sajnos nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, rögtön az első percben gólt kaptunk. Az félidő második felére feljavult a játékunk, jól játszottunk, helyzeteket is sikerült kidolgozni, melyeket sajnos nem sikerült gólra váltani. A második játékrészt sem kezdtük rosszul, azonban a kiállítás fordulópontot jelentett. A tizenegyesből ellentámadást vezettünk, amiből majdnem gólt szereztünk. Ha akkor sikerül kiegyenlítenünk, akkor máshogyan is alakulhatott volna a mérkőzés. Balszerencsénkre pár perccel később a Balassagyarmat talált be újból, mely megpecsételte a sorsunkat.

U.Á.