Szanyi & Szanyi értékel: Kisvárda – DVSC SCHAEFFLER

A Cottbus kézilabda csapatának másodedzője szerint, a kisvárdai győzelem kulcsa a biztos védekezés, bravúros kapusteljesítmény volt, amihez jó egyéni teljesítmények párosultak.

0

szanyi-300x193 Szanyi & Szanyi értékel: Kisvárda – DVSC SCHAEFFLER

A Győr elleni teljesítményt látva nagyon bizakodó voltam, tudtam, ha azt a játékot át tudják menteni a lányok a Várda elleni találkozóra, pontokkal térhetünk haza. Nem csalódtam, mondhatnám úgy is, a Várda keserű nekünk édes volt.

Az mérkőzés eleje nem úgy indult, ahogy reméltem, erősen döcögött még a gépezet, folyamatosan futottunk az eredmény után. A 8. percben, négygólos hazai vezetésnél jött is a szokásos időkérés, ami már Köstner mester névjegyévé vált, mert utána, mint oly sokszor, egy egészen más csapatot láttunk a pályán, hatásosak voltak az edzői szavak. Szervezetten, agresszívan védekeztek a lányok, ennek eredményeképp volt egy jó 20 perces periódus, amikor mindössze három gólt kaptunk. A támadójáték is jóval hatékonyabb lett, rá tudtuk kényszeríteni akaratunkat a Kisvárdára, átvettük a vezetést és háromgólos előnnyel zártuk az első játékrészt. Kellettek a jó egyéni teljesítmények, Despotovic támadásban, Bordás védekezésben nyújtott kiemelkedőt, a kapuban Triffa szállította a bravúrokat.

A második félidőben a védekezésé volt a főszerep, jól működött a fal, de kapusunk válogatott formában védett. Ebben a játékrészben az történt a pályán, amit mi akartunk, voltak időszakok, amikor két gólra felzárkóztak ugyan a nyírségiek, de nem engedtük őket közelebb, sőt, növeltük az előnyünket. Úgy gondolom, miután átvettük a vezetést, győzelmünk egy percig se forgott veszélyben, egy kérdésre vártuk a választ, milyen arányban fogjuk megnyerni a találkozót. Teljesen megérdemelten hoztuk el idegenből a két pontot, amit kiemelnék, az a remek védekezés és kapusteljesítmény, de teljes mértékben a kiváló csapatmunka eredményezte a sikert. Ha ezt a játékot tudnánk állandósítani, akkor nem lenne gond a bajnokságban, jönnének az eredmények. Véleményem szerint a csapat az első hatban simán benne lesz, én bízok abban, hogy oda tudunk érni az ötödik helyre.

Gratulálok a lányoknak és a Mesternek ehhez a nagyszerű játékhoz, az a munka, amit elkezdtek, folyamatosan érik be és egyre szervezettebben és eredményesebben játszik a csapat.

Hajrá Loki!