Szanyi & Szanyi értékel: DVSC SCHAEFFLER – Dunaújváros

A Cottbus férfi kézilabdacsapatának pályaedzője szerint, a mérkőzés utolsó 8-10 percében történt pozitív változás hozta meg a győzelmet a DVSC számára.

0

szanyi-1-300x193 Szanyi & Szanyi értékel: DVSC SCHAEFFLER – Dunaújváros

Az előző fordulóban lendületes, hatékony játékuknak köszönhetően bravúrgyőzelmet arattak a lányok az Érd ellen, így nagy lépést tettek a nemzetközi kupaindulást biztosító 6. hely elérése felé. Ez a nagyszerű győzelem, a mutatott játék bizakodásra adott okot a Dunaújváros elleni hazai találkozóra nézve. Ezen a mérkőzésen lépett utoljára pályára hazai közönség előtt a Loki két játékosa, Lotte Grigel és Anna Punko, akik a bajnokság végén távoznak a csapattól.

Az első félidei játékunkat a biztos védekezés jellemezte, de támadásban sok hibát vétettünk, vagy a kapusba lőttük a labdát, vagy pontatlanul céloztunk. Az érződött, nagyon akartak a lányok, de rossz döntések születtek a befejezéseknél, ezen még a szokásos Kötner Vilmos időkérés sem változtatott. A vendégek viszont türelmesen kézilabdáztak, pontosabban céloztak és háromgólos előnnyel zárták a félidőt. Szünet után sokáig nem sikerült felzárkóznunk, hiába védekeztünk jól, indítottunk gyors kontrákat, a befejezéseknél ismét rossz döntések születtek. A könnyű ziccereket ugyan belőttük, de hiányoztak a bravúrgólok. Az utolsó 8-10 percben azonban nagy fordulat következett be a játékunkban, Kovács Anna vezérletével sikerült kiegyenlítenünk, majd átvenni a vezetést. Ekkor következett a drámai végjáték, a Dunaújváros nem csak egalizált, de az utolsó percben ők támadhattak, viszont passzív játék miatt a játékvezetők elvették tőlük a labdát. Hat másodperccel a vége előtt, Despotovic indította Kovács Annát, aki a dudaszó pillanatában megszerezte a győzelmet jelentő találatot. Összességében megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, a 20 kapott gól a védőmunkát dicséri, de támadásban lehettünk volna hatékonyabbak, erre kell véleményem szerint fektetni a hangsúlyt a következő szezonban Köstner Vilmos mesteredzőnek. Grigel és Punko győzelemmel búcsúzott a hazai pályától és a debreceni közönségtől. Ez a két pont azt is jelenti, megszereztük a 6., nemzetközi kupaindulásra jogosító helyet a lányok.

Ismét meg kell említenem a debreceni szurkolótábort, fantasztikus hangulatot teremtettek a Hódosban, ami plusz erőt adott a második félidőben a csapatnak, a mérkőzés hajrájában lendületbe jöttek a lányok. Ismét bebizonyosodott, Debrecenben van a legjobb drukkerek.

Kíváncsian várom, nyáron kiket fog még igazolni a klubvezetés, illetve a Mester a fiatalok közül kiket fog beépíteni majd a csapatba. Sok sikert kívánok az utolsó, Vác elleni bajnoki mérkőzéshez, hajrá Loki, mindent bele lányok!