Szatmári bombája döntött a bajnoki nyitányon

Megkezdte bajnoki szereplését a DVSC labdarógócsapata az NB-II 2020-2021-es versenykiírásában. A bajnoki rajton a Budaörsöt fogadta Kondás Elemér legénysége a Nagyerdei Stadionban.

0

S8I2238-2048x1436-300x210 Szatmári bombája döntött a bajnoki nyitányonFotó: DVSC

Elérkezett a nap, melyet sok-sok DVSC szurkoló várt izgatottan, a megújult DVSC labdarúgócsapata bemutatkozott a másodosztályban. A megújulás nem csak klubon belül történt meg, hanem a mérkőzés előtti fogadtatásban is meglátszódott. A stadion környékén igazi majális hangulatot igyekeztek teremteni a szervezők, a debreceni szurkolókat grillterasszal, sörcsapokkal várták, de több kísérőprogrammal is kedveskedtek az érkezőknek. Volt ugráló vár, combi sport aréna, trambulin, célba rúgó játék, darts, xbox, teqball, illetve a Red&White-nál a játékosokkal is találkozhattak a drukkerek. Az augusztusi kánikulában azonban a Budaörs elleni találkozó foglalkoztatta leginkább a debreceni labdarúgás szerelmesei, de maga a teljes szezon is szóba került, abban mindenki egyetértett, a DVSC-nek vissza kell jutnia az élvonalba.

A feljutáshoz vezető út kiinduló állomása volt, a vasárnap délutáni Budaörs elleni mérkőzés. A DVSC szakvezetője, Kondás Elemér a klub honlapján úgy nyilatkozott szombaton, hogy csak a három pont megszerzése lehet cél a csapat számára. Ennek megfelelően állította össze csapatát a debreceni szakvezető.

Több mint ötezer néző előtt kezdődött a mérkőzés, Bódiék már az első perctől magukhoz ragadták a kezdeményezést, támadólag lépett fel a Loki. Már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést a hazai csapat, miután a vendégek védője bizonytalankodott: Sós elvette tőle a labdát, de a vendégek kapusa jól mozdult ki kapujából és menteni tudott. A 8. percben Sós iramodott meg bal szélen, jól vette észre a középen érkező Kundrákot, de nem jutott el középpályásunkhoz a labda, mentettek a védők. Nem sokkal később Varga ugratta ki a tizenhatoson belül Sóst, a Loki támadója a hosszút vette célba, lövése kevéssel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 17. percben ismét közel álltak a gólszerzéshez Kondás Elemér fiai, de Bódi beadása után Tischler fejese centikkel elkerülte a kaput. Aktív volt a debreceni baloldal, ezúttal Ferenczi játszott össze Sóssal, támadónk ötös sarkáról leadott lövését azonban védte a Budaörs debreceni kapusa. Egyértelműen az történt a pályán, amit a hazaiak akartak, robogott a Lokomotív, helyzet-helyzetet követett, a gól viszont váratott még magára. A vendégeknek csak momentumaik voltak, semmi veszélyt nem jelentettek Zöldesi kapujára, a Loki hálóőrének elvétve kellett játékba avatkoznia. A 39. percben Szatmári okozott némi zavart, röviden fejelte haza a labdát, a debreceni cerberus fejjel menteni tudott, de ellenfélhez került a játékszer, szerencsére Bényei Ágostonnak sikerült tisztázni a lövés előtt. A félidő hajrájában egyre több támadást vezetett a Budaörs, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk.

Szünetben változtatott Kondás Elemér, Kundrák helyett Bárányt küldte pályára, így már három támadóval rohamozott a Loki a második félidőben. A fiatal támadó azonnal góllal mutatkozhatott volna be, de az utolsó pillanatban menteni tudtak a védők. A DVSC ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta, sorra vezették támadásaikat Bódiék. Az 55. percben a meccs addigi legnagyobb helyzetét hagyta ki Varga: Jól lépett ki labdával a védők közül, már csak a kapussal állt szemben, viszont lövése célt tévesztett. Ismét Bárány került helyzetbe, de mielőtt ellőhette volna a labdát, tisztáztak a védők. A 65. percben szabadrúgással próbálkoztak a vendégek, de Zöldesi könnyedén ölelte magához a labdát. Újabb nagy lehetőség adódott a Debrecen előtt: Ferenczi centerezését követően Tischlert megelőzve mentett a védő, a labda Bárány elé került, akinek életerős lövése a felsőlécen csattant. Ismét cserélt a Loki mestere, Sóst Szécsi, majd pár perc múlva Vargát Pintér váltotta. Tischler előtt adódott két lehetőség, de mindkétszer célt tévesztett rutinos támadónk. A 83. percben örömittasan ugrottak talpra a debreceni szurkolók, megszületett a DVSC vezető találata: Bódi szöglete után röviden szabadítottak fel a vendégek, a labda az előrehúzódó Szatmári elé került, aki mellel maga elé tette a játékszert, majd védhetetlenül bombázott a bal felsőbe (1:0). Szinte azonnal növelhette volna előnyét a piros-fehér gárda, se Tischler lapos lövését kitenyerelte Kovács kapus a jobb alsóból. Az utolsó percben Bényei, Ferenczi, Bárány volt a labda útja, végül visszakerült Bényeihez, az ifjú titán lövése csak centikkel kerülte el a kaput.

Győzelemmel mutatkozott be szurkolói előtt a DVSC a Merkantil Bank Ligában, a nagyerdei Stadionban végig fölényben játszva nyert a bajnoki nyitányon. Jobb helyzetkihasználással akár nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem, de ne legyünk elégedetlenek, a legfontosabb, hogy a három pont zsebben van. Ritkán emelünk ki játékosokat, most kivételt teszünk, Sós, Tischler és az élete első felnőtt mérkőzésén cseppet sem megilletődötten játszó Bényei Ágoston kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Folytatás szerdán, a DEAC elleni városi derbin.

Szép volt srácok!

NB-II 1. forduló

DVSC – Budaörs: 1:0 (0:0)

DVSC: Zöldesi – Poór, Szatmári, Pávkovics – Kundrák (Bárány 46’), Ferenczi – Bényei Á., Bódi, Varga K (Pintér 73’). – Tischler, Sós (Szécsi 69’)

Budaörs: Kovács P. – Marques-Ariosa, Czár (Menyhárt, 54’), Kékesi, Tamás – Gyurácz, Molnár, Petneházi (Fényes, 57’), Pethő,- Petró, Horváth E. (Horváth R., 46’)

Gólszerző: Szatmári 83’