Szegeden játssza idei első mérkőzését a DEAC

A két ünnep közötti Kecskemét elleni rangadóval féltávhoz érkezett a bajnokság alapszakasza. A debreceni kosarasok magasan az elvárások felett teljesítenek, újoncként jelenleg a 6-7-es mérleggel a kilencedik helyen állnak.

0
deac-berényi-sándor Szegeden játssza idei első mérkőzését a DEAC
Fotó: deac.hu

Összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal és a tabellán elért helyezésünkkel. Azt gondolom, hogy az előzetesen kitűzött biztos bennmaradás felé jó úton haladunk, szeretnénk az alapszakasz végén a középházba bejutni, hogy a bajnokság végén emiatt már ne kelljen aggódnunk. Akadtak olyan találkozók, amelyeken nagyobb rutinnal akár nyerhettünk is volna, viszont voltak bravúrgyőzelmeink is, melyeken előzetesen nem vártak tőlünk győzelmet. Mindent egybevéve nem lehet okunk a panaszra. –vélekedett Berényi Sándor az eddigi szereplésről.

Az alapszakasz befejeztével öt együttes kvalifikálja magát a felsőházba, öt a középházba, míg az utolsó négy az alsóházba. A kiesést az utóbbi csoportba tartozó gárdák döntik majd el egymás között, míg a középház tagjainak amellett, hogy biztos bennmaradók, még a rájátszásra is esélyük marad. Tavaly az Atomerőmű 9 győzelemmel volt a legjobb alsóházi csapat, az azt megelőző két évben pedig a Szeged és a Jászberény 8 sikerrel mondhatta el ugyanezt magáról. Idén az egyik legnagyobb rivális pont a szombati ellenfél, a Szeged lehet a végelszámolásánál. –Nagyon kellemetlen csapat, a három délszláv légiósukat nagyszerűen egészíti ki az amerikai bedobójuk, de a magyarok is kiveszik a részüket a játékból. Juhos kiesése nem jött jól nekik, de nélküle is képesek jó teljesítményre, a Körmendtől például csak egy egylabdás meccsen kaptak ki. Mindenki tudja a szerepét csapaton belül, évek óta együtt játszanak, az összeszokottság a legnagyobb fegyverük. –mondta a csongrádiakról a szakember.

Nincs a legjobb formában a Szedeák, hiszen válogatott centerük, Juhos Levente nélkül legutóbbi négy összecsapásukat elveszítették, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy három idegenbeli találkozó mellett csak a bajnokesélyes Körmenddel játszottak hazai pályán. –Az utóbbi fordulók sikertelensége ellenére nagyon stabil csapat, akik tudatosan igyekeznek lassítani a játékot. Az első fordulóban azért tudtak nyerni nálunk, mert abban a sebességben folyt a játék, ami nekik megfelelő volt, ezen mindenképpen változtatnunk kell majd. A lepattanózás, a kinti dobások és a gyorsindítások kulcsfontosságúak lesznek. Nem hiszem, hogy ezen a mérkőzésen bármi eldőlne a helyezéseket tekintve, ennek ellenére szeretnénk szombaton győztesen elhagyni a pályát, és visszavágni nekik a hazai vereségért. –zárta szavait a vezetőedző.

Naturtex-SZTE-Szedeák – DEAC

2018-01-06 18:00 Városi Sportcsarnok