Szépül a Hódos

A Hódos Imre Rendezvénycsarnok háromlépcsős felújítási tervének első eredményeit csodálhatták a sajtó képviselői ma délben, hiszen a B-közép oldalában található lelátórész, valamint a vizesblokkok teljesen új külsőt kaptak. Az eseményen Ábrók Zsolt ügyvezető mellett részt vett Kósa Lajos miniszter, Barcsa Lajos, városunk alpolgármestere, Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető-igazgatója, valamint Bana László, a Dryvit Kft. vezetője.

0

                                      hódos-300x188 Szépül a HódosFotó: dvsckezilabda.hu

„Az elmúlt időszakban megszületett egy ötlet, ám ez önmagában semmit nem ért volna, ha nem szerzünk hozzá támogatókat” – kezdte mondandóját Ábrók Zsolt. „Az alapgondolat mozgatórugója volt, hogy tavaly lett negyven éves a Hódos Imre Rendezvénycsarnok, és úgy gondoltuk, tekintettel a létesítményben zajló sportesemények és rendezvények sokaságára, mindenképp megérdemelne egy komolyabb felújítást, mely által szurkolóink egy európai színvonalú környezetben buzdíthatnák a csapatot. A beruházáshoz elengedhetetlennek bizonyult a kormányzat által biztosított TAO-program, valamint a debreceni városvezetés támogatása. Miután minden tényező összeállt, sikerült olyan kivitelezőt találnunk, aki megvalósítja a felújítási programot. A ma átadásra kerülő rész az első ütem első fázisa, ennek keretében került sor a B-közép oldali lelátó, és a vizesblokkok teljes felújítására, valamint akadálymentesített illemhelyiség kialakítására.”

Az eseményen tiszteletét tette városunk egykori polgármestere, a jelenleg tárca nélküli miniszterként tevékenykedő Kósa Lajos is, aki kiemelte a debreceni kézilabda tradicionális jelentőségét, majd kitért arra, hogy a létesítmény felújításából nem csak a város profitálhat sokat: „Úgy gondolom, ezeken a beruházásokon érzékelhető, hogy a kormányzat által következetesen végrehajtott TAO-programnak nagy szerepe van a sportinfrastruktúra fejlesztésében és üzemeltetésében, valamint az utánpótlásképzésben. A felújítási program végére a csarnok teljes egészében megújul, amire úgy gondolom, nagy szükség van, hiszen egy elég régi épületről van szó. Arról nem beszélve, hogy a női kézilabdának nagy hagyománya van a városban, sok dicső pillanatot élhettünk át együtt, így minden okunk megvan arra, hogy célkitűzésként megfogalmazzuk a közvetlen élmezőnybe kerülést. Ehhez szükség van egy színvonalas létesítményre. Mindemellett idén Debrecen rendezi a női junior-világbajnokságot, és tudni kell, hogy Magyarország beadja pályázatát a 2022-es és 2024-es férfi Európa-bajnokság rendezésére. Ezeken az eseményeken a felújított Hódosra is nagy szerep hárulhat.”

„A város polgárainak nagyon fontos a kézilabda. Jómagam is többször kinn voltam mérkőzéseken az utóbbi időben, és azt kell, hogy mondjam, remek érzés együtt szurkolni a lányoknak. Egyébként a Hódos és a Főnix véleményem szerint remekül kiegészíti egymást” – fogalmazott Debrecen város alpolgármestere, Barcsa Lajos.

További fejlemény, hogy rövidesen a DVSC kézilabda shop is megnyitja kapuit.

T.S.