Fehér László: “Egyáltalán nem úgy alakultak dolgok, ahogyan azt előzetesen elterveztük”

A női csapat edzője a szezon végén távozik posztjáról, helyét Éder Zsolt veszi át. Fehér László a DVSE honlapján értékelte a bajnoki évet.

0

                                     0115női-OBIB-300x200 Fehér László: "Egyáltalán nem úgy alakultak dolgok, ahogyan azt előzetesen elterveztük"Fotó: Nagy Anita

Hogyan értékelnéd az elmúlt szezont?

Látszólag egy nagyon erős kerettel kezdtük meg a szezont, ami eléggé felemásan indult. Az első fordulóban jó eredményeket értünk el, de ezután sokan kiváltak a csapatból. Ezen kívül sérülések is nehezítették a dolgunkat, ezek rányomták a bélyeget az idény további részére. Nem vagyok elégedett a szezonnal. Egyáltalán nem úgy alakultak dolgok, ahogyan azt előzetesen elterveztük. Az érkező játékosok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, és ez hiányosságokat okozott a csapatnak. A húzóemberek nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottak, és nem is tudtak részt venni minden mérkőzésen különféle elfoglaltságaik miatt. A szezon előtt úgy gondoltam, hogy éremesélyesként vágunk neki a küzdelmeknek, ehelyett sikerült végül a hatodik helyet megszerezni a rájátszás után. Ahová egyébként hat játékossal tudtunk elutazni, az előzőekben is említett okok miatt. Csalódott vagyok az eredményünkkel, persze a ki lehet emelni az edzésmunkát, meccsen mutatott teljesítmény alapján vannak olyan játékosok, akik fejlődtek. Ezek miatt is gondoltuk úgy a vezetőséggel közösen, hogy egy másik edzővel jövőre talán más lesz a helyzet.

Éder Zsolt veszi át a helyedet. Mi lesz számára a legfontosabb feladat véleményed szerint?

Talán az, ami nekem is nagy feladat volt: egyben tartani ezt a csapatot. Lelkesíteni a lányokat, minden egyes mérkőzésre felkészíteni őket nem minden esetben egyszerű. A játékosok motiválása is nagyon fontos, hogy bennük legyen a tétmérkőzéseken az a kis plusz, a győzni akarás, ami szükséges a jó teljesítményhez. Nagy feladat lesz ez Zsoltnak. Én hat szezonon keresztül csináltam, voltak jobb évek is, amikor két bronzérmet is szereztünk, és az év csapata is voltunk az egyesületen belül. Sajnálom, hogy az utolsó év így alakult. Mivel a felnőtt OB I-es csapatnál is dolgoztam idén, így talán most a lányokra nekem is kevesebb időm jutott. Úgy gondolom, hogy Éder Zsolt nagyon jó választás a lánycsapat élére.