Szombathy András: „tartalmas, sikeres pályafutás állhat Vivien előtt

Fiatal kora ellenére Fehérvári Vivien már NB-I-es múlttal rendelkezik, többször pályára lépett a DSZC-Eötvös DSE felnőtt csapatában. Edzője, Szombathy András csak jókat tudott mondani a fiatal röplabdázóról.

0

91334330_291442755357949_3878209473759674368_n-300x200 Szombathy András: „tartalmas, sikeres pályafutás állhat Vivien előtt

Vivien két és féléve röplabdázik egyesületünkben, azon kevés játékosok közé tartozik, aki nem csak gyorsan fejlődött rövid idő alatt, hanem szép sikereket is elért. Tagja volt a 2019-ben veretlenül serdülő országos bajnoki címet szertett csapatnak. Idén az egyik legfoglalkoztatottabb játékosunk, stabil tagja az U19-es és az U21-es együttesnek, de már az NB-I-es gárdában is többször pályára lépett. Tavaly megnyerte a Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság női versenyének összetett pontversenyét. Nagyon jó kondicionális és koordinációs képességekkel rendelkezik, több poszton bevethető, liberóként és szélső ütőként is számíthatunk rá. Mindkét poszton jó teljesítményre képes, megvan benne a gyorsaság, az erő, nagyon jó a súlypont emelkedése. Szorgalmas, kitartó, elhivatott a röplabda iránt, az edzéseken becsületesen dolgozik, csak betegség esetén maradt távol a foglalkozásokról. Társaival kiváló a kapcsolata, nem csak a pályán, azon kívül is jól megértik egymást. A kisebb korosztályokból többen őt nevezték meg példaképnek. Az iskolában is jól teljesít, nem véletlenül kapta a “Jó tanuló jó sportoló” elismerést. Életkorából adódóan nyilván vannak hiányosságai, rengeteget kell még fejlődnie. Mint említettem, többször játszott már az első osztályban, de még nem kész NB-I-es játékos. Biztos vagyok abban, ha továbbra is ilyen ütemben fejlődik, stabil élvonalbeli játékossá válik, három-négy év múlva a válogatottnál is számításba vehetik. Véleményem szerint, tartalmas, sikeres pályafutás állhat Vivien előtt.

Szombati számunkban hosszabb interjúban mutatjuk be Fehérvári Vivient.

KZT