Szoros meccsen meg lett a győzelem

Ebben a szezonban már a negyedik alkalommal kerültünk szembe a Vasas SC együttesével.

0

 

jeghoki_junior_u20 Szoros meccsen meg lett a győzelem

Változatos, kicsit csapkodó játékkal indult az első harmad. Az iramot a vendégek diktálták, a mieink viszont a szokásosnál kényelmesebb tempóban hokiztak. A fővárosi együttesnek több helyzete is akadt, szerencsére ezek vagy kimaradtak, vagy Gönczi Lajos tisztázott nagy bravúrral a hazai kapuban. A játékrész közepén kezdett feljebb jönni a debreceni legénység, ezt jelezte Salló remek ütemű kitörése.A 11. percben Kozma érkezett tiszta helyzetben a Vasas kapuja elé, lövése azonban fölé vágódott, mintegy fél perccel utóbb Salló kopírozta le a jelenetet. 17.58-nál kerültünk első alkalommal emberelőnybe; a vendégektől Oroszi ült ki két percre fogásért, a fórt azonban nem tudtuk kihasználni. Kiegyenlített első harmadot láthattak a nézők, melynek során a mieink nem voltak eléggé koncentráltak.

A 2. harmadra más felfogásban érkezett meg a hazai gárda, aminek villámgyorsan meg is lett a hozadéka. 20.49-nél a vendégek eladták a korongot a védekező harmadukban, Salló csapott le a pakkra, az alapvonalnál tanyázó Kuleshov-hoz passzolt, aki minden teketória nélkül felkanyarodott és betalált. 22.25-nél újra emberfórba kerültek a mieink, ezúttal Bukor került a büntetőpadra testre ütésért. Nem sok híja volt azonban, hogy emberhátrányban egyenlítsenek a piros-fehérek; Gönczi több alkalommal is nagyot védett, a 25. percben egymás után kétszer hárított meleg helyzetben. 26.51-nél jött a debreceni válaszcsapás; Salló mérnöki pontossággal varázsolta korongot a kilépő Rácz Kristóf elé, aki elszáguldott és elegáns gólt szerzett. Mintegy 2 perccel később Kuleshov szakadt el az őrzőitől, Szokolov átadása azonban pontatlan volt. 30.52-nél ismét Bukort szórták ki, a fórt pedig ezúttal már ki is használtuk; Kuleshov remek beadását a jó formában hokizó Salló vágta be. 34.07-nél Kozmát állították ki, aztán 35.00-nál Czakót is, aki utána csapott az őt leszerelő Szokolov-nak. Fél perccel később Márton Koppányra ráfújtak egy bottal akasztást, az előnyben erősen támadott a Vasas, de lövéseik úgy pattantak vissza Göncziről, mint egy kőfalról. Jól álltunk a harmad végén, de köztudott, hogy a hokiban a 3 gólos előny sem nyújt biztonságot.

A 3. harmad hihetetlen módon kezdődött, pontosan úgy, ahogyan nem kellett volna… Már 40.16-nál gólt kaptunk, rosszul cseréltünk, Czakó pedig kilőtte a botos 20 centit. 41.24-nél Jaroslavov-ot kiállították, Tornyai találata egy gólra hozta fel a vendégcsapatot. A legjobbkor jött Márton Koppány következő pontja, aki átküzdötte magát a Vasas védőin, majd lapos lövése becsusszant Farkasnak köténybe. Különösen a Vasas oldalán keményítettek be a fiúk; a harmad közepén előbb Szokolov kapott egyet a palánknál, majd Rózsa vágta fel Jaroslavov-ot, a hátrányt azonban kivédekezték a vendégek. 52.04-nél egy Vasas-kontra végén Czakó értékesítette Szlama keresztpasszát, 52.42-nél Makovics szúrta rá a pakkot a kék vonal közeléből, a kellemetlen, lapos lövés beakadt, egyenlített a fővárosi csapat. Folytatódott a hidegzuhany; 53.37-nél Varga Tamást szórták ki, nem sokkal később Kuleshov is követte. A Vasas 5 a 3-ra támadott, ám nagyot védekeztek a mieink. Az utolsó pillanatig folyt a jégen a küzdelem, de az eredmény már nem változott; hosszabbítás következett.

A 3 a 3 elleni hosszabbításban a Vasas szerzett korongot, 61.06-nál azonban Csíki szabálytalankodott: emberfórba kerültünk. Nagy helyzeteket alakítottunk ki, de ezekkel nem tudtunk mit kezdeni, a krimi így büntetőlövésekkel folytatódott. A rávezetések során a Szokolov-Szlama, majd a Salló-Oroszi párból senki nem tudott túljárni a kapuvédők eszén. A harmadik párban Kuleshov bevágta a maga rávezetését, Czakó ellenben kihagyta, így mi szereztük meg a plusz egy pontot.

Ahogyan az várható volt, nehéz küzdelemben győztek a mieink, ezzel pontszámban utolérték a Vasast az osztrák junior liga B csoportjában. MÁTHÉ CSABA vezetőedző reálisan értékelte a történteket. „Az első harmadban gyengébb tempóban játszottunk, mint az ellenfelünk. A Vasas kapuja előtt bizonytalanok voltunk és a védekezésen is akadt bőven javítanivaló. Miután a támadó potenciál és védekezési hatékonyság kérdéseit rendbe tettük, a 2. harmadban sikerült 3 gólt szerezni. Hiába figyeltünk oda a 3. harmad indítására; két gyors gólt kaptunk, ám ebből is sikerült felállni. A 3. harmadban nagyot védekeztünk, nagy mentális erőt mutat az 5 a 3 elleni szituáció megoldása is. Gönczi Lajos bravúrok sorát mutatta be a találkozó során. Az ehhez hasonló mérkőzésekből lehet igazán sok tapasztalatot gyűjteni! Gratulálok a fiúknak!”

Debreceni Hoki Klub – Vasas SC 5-4 so (0-0, 3-0, 1-4, 0-0, 1-0)
Gólszerzők: 
Kuleshov (2), Rácz Kr., Salló és Márton K., illetve Czakó (2), Tornyai és Makovics