Szoros meccset játszottak a fiúk a Torax Kupa második napján

A nyitónapi összecsapást követően, csütörtök délután újabb lengyel élcsapat várt a mieinkre, ezúttal a múlt évi bajnokság 5. helyezettje, a GKS Jastrzebie volt az egyetemista srácok ellenfele. A két együttes a tavalyi kiírásban is találkozott egymással, akkor viszonylag simán nyertek a lengyelek.

0

5d4d19775ca8e-300x200 Szoros meccset játszottak a fiúk a Torax Kupa második napján

Az 1. harmad sorsát végső soron egy kettős emberhátrány döntötte el; 4 perc alatt 2 gólt kaptunk. A 17. percben Izacky értékesítette Sági átadását, de ez csak a szépítésre volt elegendő. A 2. harmadban ismétlődött a korábbi „forgatókönyv”, a lengyelek ismét emberelőnyből találtak be. Még ugyanebben a játékrészben mi is megkaptuk a lehetőséget, ezt megint Izacky váltotta gólra. A mieink ebben az időszakban kiválóan játszottak, a levegőben lógott az egyenlítés is, de végül nem tudtunk betalálni. A záró harmadban újabb gól már nem esett, az utolsó 3 percben sikerrel védekeztünk ki egy újabb emberhátrányt.

Az egyetemi csapat hálóját Gönczi Lajos védte, aki jó teljesítményt nyújtott. A mérkőzés góljai jórészt emberelőnyből estek, sajnos kicsit későn találtuk meg a lengyelek előnyös játékának ellenszerét, de így is rendesen megnehezítettük a dolgukat. A folytatás sem lesz éppen sétagalopp, ma este a cseh 2. ligában vitézkedő házigazda ellen meccselünk.

DEAC-GKS Jastrzebie 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)
Gólszerzőink: Izacky (2)