Szűcs János: „a játékosok hozzáállásával, maximálisan elégedett vagyok”

A Debreceni Labdarúgó Akadémia U17-es csapata nehézségekkel teli szezont tudhat maga mögött, a pandémia nehézségeivel tavasszal is meg kellett küzdeniük. Sérülések is tizedelték a gárdát, de mindezek ellenére eredményesen szerepeltek a bajnokságban.

0

DSC6386-300x156 Szűcs János: „a játékosok hozzáállásával, maximálisan elégedett vagyok”Fotó: Kovács Péter/DLA

Karanténokkal tarkított őszi szezon végén, kis pihenőt követően, január elején megkezdte a felkészülést az U17-es csapat. – A sok kihagyás, illetve a téli szünet miatt, nem abban a fizikai állapotban voltak a játékosok, mint normál esetben, ezért nagyon figyelnünk kellett arra, hogy fokozatosan kapják a terhelést. A tesztek eredményeit figyelembe véve, még precízebben kezdtük meg a téli felkészülést. Elsődleges célunk volt, hogy megfelelő állapotba hozzuk a srácokat, erőnlétileg utolérjék magukat. E mellett az lebegett a szemünk előtt, hogy taktikailag még érettebbé tegyük, finomítsuk a csapatjátékot, valamint fejlesszük az egyéni képességeket, pótoljuk a hiányosságokat. Azt gondoltuk, az előző félévnél már rosszabb nem lehet, de csalódnunk kellett, folytatódott a negatív széria, ismét felütötte csapaton belül a fejét a járvány, de kisebb sérülések miatt is estek ki játékosok, így a felkészülésünk nem volt zavartalan. Az U16-os csapatból kerültek fel játékosok, akik azt, amit vártunk tőlük, abszolút hozták, vették az akadályokat, bizonyították, megállják a helyüket az idősebb korosztályban. A fentebb említett gondok miatt, mindazt, amit elterveztünk, nem sikerült maradéktalanul elvégeznünk, így nem is lehettem elégedett a felkészüléssel – értékelte a téli felkészülést a vezetőedző.

Annak ellenére, hogy sorozatban háromszor is karanténba került a csapat, nem tudtak teljesértékű munkát végezni, a legjobb nyolcban zárták az őszi szezont, így tavasszal is a kiemelt csoportban folytathatták a bajnokságot. – Helyezés szempontjából nem fogalmaztunk meg elvárást, az elsődleges célunkat, a nehézségek ellenére teljesítettük, ott voltunk a legjobb nyolcban. Az volt a legfontosabb, hogy mindazt, amit a felkészülés alatt gyakoroltunk, éles meccseken megvalósítsuk, egyénileg és csapatszinten lépjünk előre, még tudatosabbá váljék a játékunk. Annak fényében, hogy tavasszal szinte egy meccsen sem tudtuk ugyan azzal a kezdővel felállni, azt mondhatom, az 5. hellyel a csapat kihozta magából a maximumot. Voltak nagyon jó mérkőzéseink, gondolok itt a Honvéd és a Fradi elleni találkozókra, melyeken színvonalasan, dinamikusan, szemre tetszetősen futballoztunk. Volt, mikor teljesítményünk elmaradt a megszokottól, de ez betudható annak, hogy folyamatosan változtatnom kellett a csapaton. Akik viszont pályára léptek, mindent megtettek azért, hogy eredményesek legyünk. Minden csapat életében be-be csúszik egy nagyobb arányú vereség, ez velünk is megesett, a Diósgyőr otthonában hat góllal maradunk alul. Azon a meccsen semmi sem sikerült, de a csapat erejét mutatja, nem zuhantunk össze, fel tudtunk állni a padlóról. Amint elkezdtünk kiegyenesedni, meghatározó játékosaink visszatértek, eredményességben is megmutatkozott, három meccsen hét pontot szereztünk. Mindent összevetve, a bajnoki szerepléssel, a játékosok hozzáállásával, maximálisan elégedett vagyok, le a kalappal a srácok előtt – Fogalmazott a bajnoksággal kapcsolatban a szakember.

A szakvezető harmadik szezonját fejezte be a csapattal, várható, a nyári szünetet követően, a játékosok új vezetőedzővel kezdik meg a felkészülést. – A szünet eleje azzal fog telni, hogy a srácok kipihenjék magukat, hiszen egy nehézségekkel teli szezonon vannak túl, érezhető rajtuk a fáradtság. Ahogy viszont közeledik a felkészülés kezdete, azokat a feladatokat, melyeket kaptak, el kell végezniük. Közel három éve dolgozok a fiúkkal, ez idő alatt ők is, kollégáimmal én is sokat fejlődtünk. Sok nehéz időszakot vészeltünk át együtt, nagyon büszke vagyok rájuk, hiszen mindent megtettek, hogy átlépjünk ezeken az akadályokon. Mindent köszönök, nem tudni, mit hoz a jövő, a következő szezonban is folytatjuk-e a közös munkát, de nagyon szívembe zártam a társaságot. Kívánom nekik, mindannyian találják meg számításaikat, bízom benne, többen is be fognak mutatkozni idővel az első csapatban. Köszönöm kollégáim áldozatos munkáját, a szülők támogatását, így közösen voltunk nagybetűs csapat – zárta gondolatait Szűcs János.

A Debreceni Labdarúgó Akadémia U17-es csapata, 5-1-8-as mérleggel, 18 pontot gyűjtve, az 5. helyen zárta a bajnokságot a rájátszásban. A csapat legeredményesebb játékosa, Pelles Gábor, 8 találattal.

Szép volt srácok!

KZT