Szűcs Valdó: “Szeretnék minél több versenyen elindulni”

A DSI Debrecen gátasa már várja, hogy újra ott állhasson a rajtnál, bízik abban, az idei szezonban elkerülik a sérülések.

0

5095-300x164 Szűcs Valdó: "Szeretnék minél több versenyen elindulni"Fotó: Facebook/Magyar Atlétika – Hungarian Athletics

Nehéz, viszontagságokkal teli szezont hagyott maga mögött Szűcs Valdó, előző évben sérülések hátráltatták, így érthetően, elmaradtak az eredmények. – Fedettpályán a hajlítómmal bajlódtam, majd miután felépültem, egy jó felkészülés után bizakodva vártam a szabadtéri szezont. Nyáron viszont elszakadt a bokaszalagom, de sikerült rajthoz állnom a Gyulain, majd az Európa-bajnokságon, ám érződött a kihagyás, időeredményeim elmaradtak attól, amit tudok. Viszont az, hogy két sérülésből is vissza tudtam jönni, motivációt adott erre az évre – fogalmazott a kiváló atléta.

A sérülés már a múlté, gátasunk gőzerővel készül a fedettpályás szezonra, hamarosan ismét láthatjuk a pályán. – A munka nehezén már túlvagyok, eddig hál Istennek minden a tervek szerint alakult, az elkövetkező napokban csak a technikára fókuszálok. Úgy tervezem, három hét múlva kezdek versenyezni, bízom abban, jó fedettpályás szezonnal tudom kezdeni az évet. Reményeim szerint, legalább a 2020-at meg tudom ismételni, vagy akár túl is teljesíteni. Úgy készülök, hogy a fedettpályás Európa-bajnokságon és a szabadtéri világbajnokságon is rajthoz állok, csúcsformámat is a vb-re időzítjük. Szeretnék minél több versenyen elindulni, mert akkor tudok jó időket futni, ha sok verseny van a lábamban. Remélem, idén elkerülnek a sérülések és versenyről versenyre jobb időket fogok futni – zárta mondandóját Szűcs Valdó.

KZT