Takács András: „igazi csapatként mindig a végsőkig küzdöttünk”

A Sportiskola U14-es együttesének trénere hálás, hogy egy ilyen nagyszerű közösség részese lehet és reméli, a következő idényben a fiatalok még inkább megcsillogtathatják tudásuk.

0

dsiu14_sportiskola-300x179 Takács András: „igazi csapatként mindig a végsőkig küzdöttünk"

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U14-es labdarúgócsapata a 2021/22-es szezonban a Észak-Keleti regionális bajnokságban mérettette meg magát. Takács András tanítványai számára változás volt, hogy a korábbiakkal ellentétben immáron nagypályán tehették próbára tudásuk hétről hétre. A cívisváros fiatalok nagyszerűen rajtoltak, hiszen több mérkőzésen is nagy gólaránnyal nyertek. A sportiskolások azonban az ősz végére azonban kisebb hullámvölgybe kerültek, és végül hat győzelemmel, két döntetlennel, valamint öt vereséggel a hátuk mögött vonulhattak a téli pihenőre. A srácok abban bizakodtak, hogy a folytatásban a hetedik helyről előrébb is léphetnek, ám aztán egyre több betegség és sérülés hátráltatta a csapatot. Mivel a DSI a hiányos játékoskeretével több közvetlen riválissal szemben is alulmaradt, végül 10–2–14-es mérleggel, 87–75-ös gólkülönbséggel a 9. pozícióban zárt.

Az gárda vezetőedzője, Takács András elmondta, hogy bár a tabellán előrébb szerettek volna végezni, elsősorban a gyermekek fejlesztésén volt a hangsúly. Úgy gondolja, hogy a fiatalok nagyot léptek előre, bravúrgyőzelmeket is arattak, és ugyan az utolsó meccseken megtizedelve már nem tudtak jó eredményeket elérni, ez semmit sem von le az érdemükből.

„Nagy reményekkel vágtunk neki a bajnokságnak, szerettünk volna az első hat csapat között zárni. Az első nagypályás évünkben természetesen az volt a legfőbb cél, hogy az erős ellenfelekkel szemben is játsszuk a saját játékunk és legyen karakteresek. Az őszi szezon során szinte minden meccset hoztunk, amit előzetesen elvártam, így „megnőtt az étvágyunk” és még jobb folytatásban bíztunk. A szezon első részében a Cigánd és az Oros ellen kifejezetten jól futballoztunk, megérdemelt, szép győzelmet arattunk. Hasonló teljesítménnyel a téli szünet után is megnehezíthettük volna az élmezőnybe tartozó csapatok dolgát, mely csak részben sikerült. Mivel többen is sérülést szenvedtek, továbbá valakire betegség miatt nem számíthattam, így olykor az egy korosztállyal fiatalabbak segítették ki a csapatot, amit ezúttal is köszönök nekik. Az idény vége tehát eléggé rabszódikusra sikeredett, de mindannyiszor próbáltuk kihozni magunkból a maximumot. Hullámzóan teljesítettünk, viszont kiemelendő, hogy egy igazi csapatként mindig a végsőkig küzdöttünk” – értékelt Takács András.

A Sportiskola „Taki bája” végül kiemelte, hogy már négy éve dolgozik együtt a fiúkkal, akikkel a következő szezonban koronáznák meg a közös munkát. Elismerte, hogy bizonyára jövőre is nehéz ellenfelekkel néznek majd szembe, de hőn áhított vágyuk, hogy a dobogón végezzenek.

„Büszke vagyok, hogy egy ilyen nagyszerű közösség részese lehetek. Köszönettel tartozom a szülőknek, akik nemcsak Debrecenben, hanem az idegenbeli mérkőzéseken is szurkoltak nekünk. A gyerekekkel is remek a kapcsolatom, imádok velük a közös munkát. A tervek szerint jövőre dolgozhatok utoljára a fiúkkal, a legnagyobb álmunk, hogy érmet szerezzünk. A játékosaimban sokkal több van, így bizakodom benne, hogy a következő idényben már minden lépés kijön. A nyáron szeretnénk a csapatlétszámot bővíteni, hogy az említett problémákkal ne találkozzunk ismét. A felkészülést júliusban kezdjük, addig pedig mindenkinek jó pihenést kívánok!” – üzent tanítványainak Takács András.

T.H.