Tartalékosan is helytállt az U23

Fordulatos mérkőzésen 10 pontos vereséget szenvedett Kovács Adrián és Gál Balázs U23-as csapata az NBI/B Zöld-csoportjának első fordulójában.

0

                  5b9e8bc0027df-300x214 Tartalékosan is helytállt az U23Fotó:deacbasket.hu

Az edzőpáros az új szezonban már nem számíthatott a felnőtt kerethez csatlakozó Godwin Omenakára, ráadásul sérülés miatt több magasemberét is nélkülöznie kellett a szakmai stábnak. Klasszikus center nélkül nagyon nehéz dolga volt a hajdúságiaknak, ám agresszív védekezésükkel és ponterős támadásaiknak hála sokáig kezükben volt a mérkőzés. Tóth Bence, Kozák Márton és Asszú Ádám vezetésével sikerült öt pontos előnyt kiharcolniuk a nagyszünetre, ami stabilabb lepattanózással és kevesebb eladott labdával akár kétszámjegyű is lehetett volna.

A fordulás után sem változott sokat a játék képe, ám a taktikusan játszó vendégek a negyed derekára utolérték Tisza Bálintékat (67-67), sőt a játékrész végére területvédekezésükkel a maguk javára fordították a mérkőzést. A záró felvonásban is nagyot küzdöttek a fiatalok, többször is sikerült két pontra zárkózniuk, de a vezetést már nem tudták visszavenni. A rutinosabb győriek okosan kihasználva magassági fölényüket, élve rengeteg második esélyükkel, végül tíz pontos sikert arattak. A Kovács-csapat jövő hét vasárnap a SMAFC otthonában lép pályára.

DEAC U23 – Agrofeed Széchenyi Egyetem 80-90 (29-26, 25-23, 16-27, 10-14)

DEAC U23: Tóth 18/3, Tisza 2, Kozák M. 18/3, Asszú 20/12, Szekeres 8/6 cserék: Balázsi 7/3, Neuwirth 5/3, Csomor 2, Sólyom -, Csikai

Kovács Adrián: Nehéz dolgunk volt a mai mérkőzésen, de az első félidőben az alacsony szerkezet jól működött, a dobószázalékunk is rendben volt. A második félidőben a zóna megfogott minket, pedig az üres helyzeteink megvoltak, de sajnos nem tudtuk kihasználni ezeket, a benti játékra pedig nem nagyon tudtunk alapozni. Ennek ellenére elégedett vagyok a fiúkkal, sok fiatal lehetőséget kapott, Neuwirth Bence például elsőéves juniorként közel egy félidőt játszhatott.