Tartja jó formáját Kozák Luca

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) fedettpályás versenysorozatának harmadik, Torun-i viadalát rendezték szerdán.

0

igaz1638-300x169 Tartja jó formáját Kozák LucaFotó:atletika.hu

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kiváló gátasa, Kozák Luca 10 nap alatt a negyedik nemzetközi versenyén állt rajthoz, jó formáját mutatja, hogy idén már megjavította egyéni legjobbját 60 gáton, illetve ami még örvendetesebb, megfutotta az Európa-bajnoki szintidőt.

Szerdán egy nagyon erős mezőnyben, amerikai, német, finn, lengyel gátasokkal vette fel a versenyt. Luca az első futamban indult, technikailag jól kivitelezett futással negyedikként ért célba, mindössze három századdal maradt le a döntőbe kerüléstől. Az, hogy mennyire minimális idők döntöttek a végső helyezésekről, jól mutatja, atlétánk csak egy tizeddel futott gyengébbet, mint a második helyezett, eredménye, 8.11 végül az összesítésben a kilencedik legjobb idő volt.

Szép volt Luca!

Kozák Luca: Tíz nap alatt már a negyedik nemzetközi versenyen álltam rajthoz, nagyon erős mezőnyben. A tegnapi futásommal technikailag nagy problémák nem voltak, de már érződött, kicsit elfáradtam, ez volt sorozatban a hetedik futásom. Annyiban maradt bennem hiányérzet, hogy jó formában vagyok, jó lett volna bekerülni a döntőbe, erről mindössze három századdal maradtam le. Kellett, hogy visszarázódjak a versenyzésbe, másfél hét van az országos bajnokságig, három és fél az Európa-bajnokságig. Az elért eredmények mutatják, sokat léptem előre, kétszer futottam 8.07-et, majd 8.08-at, úgy, hogy munkából érkeztem a versenyekre, előtte semmilyen könnyítés nem volt. Ez biztató a jövőre nézve, stabilan futok 8.07-8.10-es időket, úgy érzem, jó úton járok. Az elkövetkező napokban itthon edzek, készülök a fedettpályás szezonom két fő versenyére.