Tisza Tibor: „a csapat elkapta a fonalat”

A Debreceni Sportélet állandó szakértője, a Tisza Talent Management alapítója szerint, nem szabad, hogy problémát jelentsen elhozni Dorogról a három pontot.

0

131821374_2870825803189171_8007521151349508628_n-696x385-1-1-1-1-1-1-300x166 Tisza Tibor: „a csapat elkapta a fonalat”

Egy háromhetes szünetet követően folytatódott a másodosztályú labdarúgó bajnokság, hétvégén ismét pályára léptek a csapatok. Vasárnap a DVSC-re is új kihívás várt, mely gárda a Soroksárt fogadta a Nagyerdei Stadionban. – Abszolút pozitív volt számomra a vasárnapi mérkőzés, véleményem szerint jól játszottunk, láttam szép dolgokat. Magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot, bár a Soroksárnak voltak nagy helyzetei, Grófnak bravúrokat kellett bemutatnia, de teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Hangsúlyosan látszott, mit akarunk játszani, hátulról építkeztünk, földön tartottuk a labdát, jól használtuk a széleket, többször ellenfelünk mögé kerültünk. Úgy gondolom, jó az irány, egyben van a csapat, a játékosok értik, amit a szakmai stáb kér tőlük – foglalta össze röviden a Soroksár elleni találkozón látottakat a DVSC egykori támadója.

Hétközi fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga sorozata, mely játéknapon a Lokomotívra is új feladat vár. Szerdán a 14. helyen álló Dorog otthonában lép pályára a csapat. – A Dorog hasonló kaliberű együttes, mint a Kaposvár, Csákvár, vagy a Siófok, mely gárdák nem vitézkednek a bajnokságban. A bányászvárosi alakulat négy pontra van a kiesőzónától, de nem hinném, hogy gondot jelentene számukra megőrizni NB-II-es tagságukat. Abból a szempontból veszélyesek lehetnek, hogy minél hamarabb szeretnék bebiztosítani a bennmaradásukat, melyhez viszont minden pontra szükségük van. Úgy gondolom, számukra a döntetlen is elfogadható eredmény lenne, várható, hogy a védekezésre helyezik majd a hangsúlyt, kontrákból próbálnak meg veszélyeztetni. Nem szabad viszont, hogy problémát jelentsen a három pont begyűjtése, továbbra is türelmesen kell játszani, széleken megbontva a Dorog védelmét, lehetőleg már az első félidőben el kell dönteni a mérkőzést. Annak ellenére, hogy idegenben lépünk pályára, véleményem szerint nem kell változtatni a játékrendszeren, a mostani jól működik, a csapat elkapta a fonalat. Ezen a mérkőzésen sok múlhat, ha nyerünk, a riválisok pedig botlanak, nagyon közel kerülhetünk a bajnoki címhez. Halkan jegyzem meg, a feljutás szinte már borítékolható, drámai fordulatnak kellene bekövetkeznie, hogy ne sikerüljön. Az nem kérdés, hogy debreceni győzelmet várok, a tippem: 2:0-ra nyer a DVSC – zárta mondandóját Tisza Tibor.

Merkantil Bank Liga 31. forduló

Dorog – DVSC

04.06. 16:30      Tatabánya, Grosics Gyula Stadion

KZT