Tisza Tibor: „a Lokinak kell dominálnia”

Két győzelem után Siófokon lép pályára Kondás Elemér együttese vasárnap délután. A DVSC egykori válogatott játékosa egyértelműen győzelmet vár a csapattól, de beharangozójában kitért a DEAC hétvégi mérkőzésére is.

0

96042981_538727377078875_2262733503340740608_n-300x200 Tisza Tibor: „a Lokinak kell dominálnia”

 – Majd 60 év után találkozott egymással bajnoki mérkőzésen a DEAC és a DVSC, mely találkozót felfokozott hangulatban vártak a debreceni labdarúgás szerelmesei – kezdte mondandóját a TTM alapítója. – Az érdeklődés a nézőszámon is meglátszott, több mint 6000-en voltak kíváncsiak a városi derbire. A szurkolók jó hangulatot teremtettek a Nagyerdei Stadionban, a Loki ultrái alaposan kitettek magukért, fáradhatatlanul buzdították az övéiket. A mérkőzés végén papírforma eredmény született, a DVSC megérdemelten szerezte meg a három pontot, mondhatni, elegáns győzelmet szereztek. Látszott a két csapat közti különbség, még úgy is, hogy a piros-fehérek szerintem nem a legjobb játékukat nyújtották. Ennek ellenére végig domináltak, leginkább az történt a pályán, amit Kondás Elemér legénysége akart. Az egyetemisták főleg a védekezéssel voltak elfoglalva, de próbálkoztak támadásvezetésekkel, viszont sok veszélyt ez nem jelentett Zöldesi kapujára. A DEAC-nak még friss feljutóként szoknia kell a másodosztályt, bele kell erősödnie az NB-II-be. Természetesen egykori Loki játékosként örültem a DVSC győzelmének, de a góloknál nem olyan intenzitással ugrottam fel a helyemről, mint egyébként szokásom. Nagyon sok barátom van az egyetemi csapatban, tiszteletlenség lett volna ez velük szemben.

 – Folytatódik az erőltetett menet, vasárnap már a 3. fordulót rendezik a másodosztályban. Kondás Elemér fiai ezúttal a Balaton-partjára utaznak, de nyaralás helyett egy nehéz mérkőzés vár rájuk Siófokon – folytatta mondandóját a DVSC egykori kiváló játékosa. – Úgy gondolom, csapatunk számára most kezdődik a bajnokság, az első két találkozó úgymond ráhangolódás volt a szezonra. Az egykor szebb napokat megélt kék-sárga együttes két vereséggel kezdett, ráadásul meglehetősen sok, nyolc gólt kaptak az eddigi két fordulóban. Abban viszont biztosak lehetünk, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy javítsanak a rossz mérlegen, az, hogy felkészülési mérkőzésen legyőzték a Honvédot, óvatosságra kell, hogy intsen minket. Az élvonalban ahhoz voltunk szokva, hogy nem a Loki dominált a meccseken, biztos védekezésből gyors kontrákra épült leginkább a játékunk. Az NB-II-ben viszont már a Lokinak kell dominálnia, ezt várom a vasárnapi találkozón is. Nagyon tetszik, ahogy Kondás Elemér rotál, más-más összetételben küldte eddig pályára a csapatot, biztos, hogy nem lesz ez másképp a Siófok ellen sem. Nyugodtan teheti a mester, hiszen minden poszton két azonos képességű játékos van a keretben, nagy a variációs lehetősége. Az időjárás rányomhatja a bélyegét a találkozóra, hiszen vasárnap is kánikulai hőség várható, de ezzel a körülménnyel meg kell birkóznia a fiúknak. Nem is lehet kérdés, milyen eredményre számítok, DVSC győzelmet várok, sőt, tovább megyek, benne van a pakliban, hogy veretlenül abszolváljuk a szezont. Mindenképp kell a három pont, hiszen egyik legnagyobb riválisunk, a Vasas bennragadt a rajtál, ezt a távolságot pedig jó lenne megtartani velük szemben.

Tisza Tibor a beharangozóban kitért a DEAC következő, Dorog elleni találkozójára is. – Az egyetemi gárda szintén pályára lép hétvégén, vasárnap az egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkező Dorogot fogadják. Véleményem szerint, Balogh Pál együttesének elsősorban a saját játékát kell megtalálnia, hogy eredményesek legyenek. Gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni, ezért acélosabbá kell tenni a támadójátékot. Bízom benne, a csatárok összeszedik magukat és hatékonyabbak lesznek a folytatásban. Kellenek a pontok, különben komoly bajba kerülhet a csapat már a szezon elején. Nem lehetetlen küldetés legyőzni a Dorogot, főleg hazai pályán, én képesnek tartom erre a csapatot. A játékosoknak is el kell hinniük, hogy itthon tudják tartani a három pontot.

NB-II 3. forduló

Siófok – DVSC

08.09. 17:45           Siófok Városi Stadion

DEAC – Dorog

08.09. 17:30           Debreceni Nagyerdei Stadion

KZT