Tisza Tibor: „a stabilitást kell megőriznünk”

Állandó szakértőnkhöz, a DVSC egykori technikás játékosához mindkét csapat közel áll, de a Loki sikeréért fog szorítani szombaton. A Tisza Talent Management alapítója képesnek tartja arra a csapatot, hogy begyűjtik a három pontot.

0

74680782_2504063339865421_5865486237413933056_n-300x200 Tisza Tibor: „a stabilitást kell megőriznünk”

Egy nehéz, kiélezett mérkőzésen sikerült döntetlenre végeznünk a bajnoki címre pályázó Videoton ellen. Nem volt könnyű dolgunk, véleményem szerint a fehérváriak ezen a találkozón nyújtották a legjobb teljesítményüket a tavaszi szezonban. Azt játszották, amit idegenben kell, labdabiztosak voltak, jól építették fel támadásaikat, főleg az első félidőben, a vezetést is sikerült megszerezniük. Az első 45 percben azt láttam, mintha a hétvégi mérkőzés még benne lenne a játékosokban, ezt nem feltétlenül fizikálisan értem, sokkal inkább fejben. Kicsit lassabban hoztuk ki a labdát, kevesebb kockázatot vállaltunk, többször rossz megoldásokat választottunk. A második félidőben már minden téren feljavultunk, egy jogosan megítélt büntetővel egalizálni tudtunk. Az esetnél Szécsi jól mozgott a labda felé, megelőzte védőjét, tempóelőnybe került, Stopira csak szabálytalanul tudta megállítani. A büntetőt Bódi úgy értékesítette, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Összességében igazságos eredmény született, nagyon értékes pontot szereztünk. Nálam a mezőny legjobbja Bódi volt, csapatkapitányként igazi vezér volt a pályán, jó helyen volt nála a labda, jól mozgatta a csapatot, nem csak támadásból, hanem védekezésből is kivette a részét. Hosszú sérüléséből felépülve, stabil, jó teljesítményt nyújt, csak gratulálni tudok a játékához. Három mérkőzésen vagyunk túl, nagy pozitívum, hogy csak egy gólt kaptunk, az élmezőnyben lévő csapatok ellen fontos pontokat szereztünk.

Rangadó után újabb rangadó következik, szombaton a Diósgyőr otthonában lépünk pályára. A borsodi alakulat jó formában van, tavaszi három meccsükön hét pontot zsebeltek be. A DVTK Fernandóval vágott neki az idei bajnokságnak, jó munkát végzett, de véleményem szerint a spanyol szakembert váltó Feczkó Tamás jobban ismeri a magyar futballközeget. Jól ráérzett, mely posztokra kell igazolni, ennek is tudható be az eredményesség. Fiatal, ambiciózus edző, már letette a névjegyét a hazai labdarúgásban, csapatain látszódnak azok a jegyek, amiket képvisel. Jó szakemberek segítik a munkáját, akik jól felkészítik a csapatot a hétközi edzések során az ellenfelekből. Próbálják kialakítani a saját játékukat, de nagyon jól alkalmazkodnak az ellenfél játékához. Mobilis csapat kezd kialakulni Diósgyőrben, ez tudatosságot jelent számomra, nem esetleges a futballjuk. Idegenben játszunk, türelmesnek kell lennünk, nem feltétlenül kell ajtóstól rontani a házba. A Dió kontrái veszélyesek, gyors játékosaik vannak, egy-két érintésből a kapu elé tudnak kerülni. 270 perc alatt az egy kapott gól stabil védekezésre utal, ezt a stabilitást kell megőriznünk. Remélhetőleg támadóink a góllövő cipőjüket veszik fel, és eredményesek lesznek, élni tudnak az adódó lehetőségekkel. Előrejátékban határozottabbnak kell lennünk, gondolok itt Adenijire és Szécsire. Márk az Újpest ellen nagyon jól játszott, de az utóbbi két mérkőzésen hiányoltam nála a határozottságot. Nem vár ránk könnyű mérkőzés, de maximálisan képesnek tartom a csapatot arra, hogy három ponttal a zsebben térünk haza. Remek hangulat várható a diósgyőri stadionban, sokan fogják biztatni a hazaiakat, de biztos vagyok abban, Debrecenből is népes szurkolótábor kíséri el a csapatot. Én ott leszek a lelátón, bár mindkét csapat kedves a szívemnek, az nem kérdés, hogy a Lokinak fogok szurkolni.