Tisza Tibor: „Egy jó hangulatú, sportszerű mérkőzésre számítok”

Meglehetősen korán, már a második fordulóban találkozik egymással a két debreceni csapat, szerdán kerül sor a városi derbire, a DEAC – DVSC összecsapásra. A Debreceni Sportélet állandó szakértője foglalta össze a nyitófordulón látottakat, illetve beszélt, a szerdai mérkőzésről.

0

86502556_2600452826893138_3630550015815974912_n-300x200 Tisza Tibor: „Egy jó hangulatú, sportszerű mérkőzésre számítok”

 – Vegyes érzésekkel vártam a bajnoki nyitány, egyrészt még most is szomorú vagyok az élvonalból való kiesés miatt, melyet debreceniként, a DVSC egykori játékosaként nehezen éltem meg. Másrészt felfokozott hangulatban vártam az elő mérkőzést, kíváncsi voltam, mire lesz képes a Loki a szezonnyitón, milyen hatással voltak a változások a csapatra, hány néző lesz a lelátón – kezdte mondandóját a TTM alapítója. – Nagyon pozitív élményben volt részem, hiszen rengeteg szurkoló látogatott ki a Nagyerdei Stadionban, egy jó hangulatú mérkőzésen sikerült nyerni a Budaörs ellen. Első hallásra soványnak tűnik az egygólos győzelem, de az első meccsek mindig nehezek. Ráadásul az előző szezon erőltetett menete után, szinte pihenő nélkül kezdte meg a felkészülést a csapat. A végleges keret is a bajnokság kezdete előtt nem sokkal alakult ki, érződött még az összeszokatlanság a játékban. Akklimatizálódni kell még a másodosztályhoz, sok csapat „sötét ló” számunkra, nem ismerjük a mezőnyt. Meg kell találni azt a játékot, mely ebben az osztályban eredménnyel fog párosulni.

 – Érdekes volt számomra a három belső védős felállás, bár az előző szezon utolsó meccsein már alkalmazta ezt a játékrendszert Kondás Elemér. Szerintem az első félidőre ez bizonyos szinten rányomta a bélyegét, de miután visszaálltunk a 4-4-2-es hadrendre, feljebb toltuk a védekezésünket, sokkal jobban nézett ki a csapat. A mérkőzésen jobbára az történt a pályán, amit mi akartunk, debreceni dominancia jellemezte a 90 percet. Elég sok helyzetet kidolgoztunk, ha jobb százalékban értékesítjük lehetőségeinket, jóval nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem. A Budaörs kontrákkal próbálkozott, de semmi veszélyt nem jelentett Zöldesi kapujára, szinte momentumai sem voltak ellenfelünknek. Az volt a legfontosabb, hogy itthon tartsuk a három pontot, melyet sikerült elérnünk. Úgy gondolom, ha összeszokik a társaság, a meghatározó játékosok elkapják a fonalat, nagyon jó csapatunk lehet. Véleményem szerint Zöldesi, Poór, Tischler leigazolása jó húzás volt a vezetők részéről, mint ahogy a régi debreceni játékosok szerződtetése is. Tetszett Bárány játéka, de kiemelném Bényei Ágostont, a fiatal, 17 éves futballistán nem látszódott a megilletődöttség, nagyon jó teljesítményt nyújtott középpályán. Kicsit személyes sikernek érem meg, hogy idáig jutott, hiszen a jelenleg a TTM-nél dolgozó Pénzes László fedezte fel, csábította Debrecenbe és edzette három éven keresztül – mondta a Budaörs elleni mérkőzésről a DVSC egykori játékosa.

 – Pörögnek az események, nincs sok idő a pihenésre, szerdán újabb mérkőzés következik, ráadásul városi derbin méri össze erejét a DEAC és a DVSC. Szeretnék elfogulatlan maradni, hiszen mindkét csapat közel áll hozzám, a Lokinál nevelkedtem, futballoztam, de az egyetemi gárdánál is sok barátom van, szinte mindenkivel jó kapcsolatot ápolok. Sajnáltam Balogh Pál együttesét, a bajnoki nyitányon közel álltak a pontszerzéshez, csak az utolsó percekben maradtak alul Soroksáron. Nyilván, még az egyetemistáknak is szokniuk kell a másodosztályt, kell egy kis idő, mire felveszik az NB-II ritmusát. Úgy gondolom, ha még egy-két minőségi játékost tudnak igazolni, lesz keresnivalójuk a második vonalban.  Az egyetem profizmusa visszatükröződik a klubon, kiváló feltételek között készülhetnek a labdarúgók. Az nem kérdés, hogy a két debreceni csapat más-más célt tűzött ki maga elé, míg a DVSC a feljutásért, a DEAC a biztos bennmaradásért fog küzdeni. Egy jó hangulatú, sportszerű mérkőzésre számítok, minkét csapat meg fogja adni a tiszteletet a másiknak, nem gondolom, hogy el szabadulnak majd az indulatok. Biztos, hogy a Lokomotív lesz kezdeményezőbb, dominánsabb, az egyetemi gárda kontrákra rendezkedik be, de nem temetném a DEAC-ot, nem feltartott kezekkel fognak pályára lépni a játékosok. Kulturált, jó focit játszanak, sok csatát megélt, rutinos labdarúgók vannak a keretükben, kiegészülve fiatal tehetségekkel. Bármi megtörténhet a találkozón, nem adnám oda előre egyik félnek sem a három pontot. Igazából az lenne a jó, ha mindkét csapat győztesen hagyná el a pályát, de félretéve a viccet, ha egy izgalmas, jó iramú mérkőzést látok, már elégedett leszek – zárta gondolatait Tisza Tibor.