Tisza Tibor: „elsősorban hitre van szükség”

A Tisza Talent Management alapítója szerint ahhoz, hogy a DVSC elhozza a három pontot a Zalaegerszeg otthonából, a játékosoknak bízniuk kell magukban.

0

70528919_2461958427409246_145988133119328256_o-300x200 Tisza Tibor: „elsősorban hitre van szükség”

Kudarcnak éltem meg a múlt hétvégi mérkőzést, ritkán mondok ilyet, de jobb volt a Kisvárda. Hiába birtokoltuk többet a labdát, nem éreztem játékunkban az átütő erőt, kidolgozott szituációból nem is nagyon volt helyzetünk. Ismét egy spirálba kerültünk, de míg tavaly felszálló ágban voltunk, idén leszálló ágban vagyunk. Ebből úgy tudunk kijönni szerintem, ha karakteres jeleket mutatunk, de nincs most ilyen játékos a csapatban. Bízok abban, hogy a téli átigazolási időszakban olyan labdarúgót igazol a klub, aki karakteres, kreatív, jól szervez középpályán, fazont tud szabni a játéknak.

A 14. fordulóban a 11. helyen álló Zalaegerszeg otthonában lépünk pályára. A kék-fehérek helyezése nem szabad, hogy megtévesszen bennünket, mert jó focit játszanak, ha jó napot fognak ki, bárkit le tudnak győzni. Az, hogy az eredmények nem jönnek, a rutintalanság számlájára írom, hiszen feljutó csapatról beszélünk, illetve még össze kell érni a társaságnak. Úgy gondolom, tavaszra jók lesznek, de már most is mutatnak pozitív jegyeket. Több olyan meccsük volt, mikor az utolsó percekben szenvedtek vereséget, például legutóbb a Ferencváros ellen is jól játszottak. Számomra szimpatikus a játékos politikájuk, több olyan labdarúgó van a keretükben, akik meccseket tudnak eldönteni. Zalaegerszegen játszik Mitrovic, aki csapattársam volt Újpesten, szerintem az NB-I egyik legjobb középpályása, nálam a legjobb háromban van. Nem vár ránk könnyű mérkőzés, de nem megoldhatatlan feladat idegenből elhozni a három pontot. Ahhoz, hogy kilábaljunk a rossz szériából, elsősorban hitre van szükség, a srácoknak bízniuk kell magukban, el kell hinniük, hogy a hátralévő mérkőzésekre össze tudják kapni magukat. Fontos, hogy azt a taktikát, amit a szakmai stáb kitalál erre a mérkőzésre, a játékosok fegyelmezetten, maradéktalanul betartsák. A szélsőjátéknak, ami régebben jellemezte a csapatot, fel kellene javulnia, illetve középpályán kreatívabbnak kell lennünk. Sajnos egy ideje a pontrúgásaink se veszélyesek, ebben is mindenképp hatékonyabbnak kellene lennünk. Minden mérkőzésen gólt kapunk, ami nem a védők „sara” elsősorban, ezért a csapatvédekezést kell stabilabbá tenni, de minden szekcióban javulni kell. Én nagyon bízok a csapatban, bár nem lesz könnyű, de képesnek tartom arra a társaságot, hogy három ponttal térünk haza a zalai fővárosból.