Tisza Tibor: „ezen a találkozón hatványozottan fontos a koncentráció”

A Debreceni Sportélet állandó szakértője szerint az Újpest ellen türelmesen kell futballozni, kivárni a lehetőségeket, viszont a hibák számát csökkenteni kell.

0

dsc_0292_custom_-300x200 Tisza Tibor: „ezen a találkozón hatványozottan fontos a koncentráció”

A Kaposvár elleni mérkőzés előtt nagyon bizakodó voltam a csapat addigi játékát elnézve, úgy gondoltam, magabiztosan fogjuk megnyerni a találkozót. A korai hátrány viszont átírta a forgatókönyvet, de arra számítottam, hogy általában, mikor egy csapat gólt kap, az felébreszti a játékosokat és még az első félidőben egyenlítünk, vagy fordítunk, de most nem jött ez a találat. Görcsössé vált a játékunk, ráadásul a szerencse sem volt mellettünk, a kapufáról is kifelé pattant a labda, illetve ellenfelünk kapusa is nagyon jó napot fogott ki. Nem sikerült itthon tartani a pontokat, de föl kell emelni a fejüket a fiúknak, azért eddig jól teljesítettek a bajnokságban. Az Európa-liga mérkőzések miatt elég sűrű volt a program, lehet, fejben elfáradtunk, nem koncentráltunk eléggé. Úgy gondolom, jókor jött a bajnoki szünet, Herczeg András meg fogja találni a frissítés módját. Talán ez a pofon is jókor jött, mert így nem hiszi el a csapat, hogy milyen jók, ott van a fejekben, van miben javulni. Egy Újpest elleni győzelem viszont feledtetné a Kaposvár elleni kisiklást.

A kéthetes szünet után folytatódik a bajnokság, szombaton az Újpesthez látogatunk. Szerintem nagyon jól igazolt az UTE, olyan játékosok érkeztek, akik kellettek a csapatba. Szakály Peti technikás, jó játékos, rutinjával sokat tud segíteni a csapatnak, szintúgy Feczesin, akit, ha kiszolgálnak, élni tud a lehetőségeivel. Mindketten a magyar futball meghatározó játékosai voltak, véleményem szerint, velük erősödött a lilák kerete. Jó irányt vett az újpesti klub, de csodát senki se várjon tőluk, nem tudni, mikorra érnek össze, ha csapattá tudnak kovácsolódni, veszélyesek lehetnek. Mivel Újpesten, főleg hazai pályán, elvárás a győzelem, eredménykényszerben játszanak, biztos, hogy kettőzött erővel fognak küzdeni ellenünk. Rosszul indult számukra a bajnokság, eddig csak négy pontot szereztek, mindenki oda fogja tenni magát. Türelmesen kell játszanunk ellenük, a Kaposvár elleni kisiklást feledtetve nem szabad fejetlenül kitámadnunk, biztos, hogy lesznek lehetőségeink, ezeket viszont ki kell várni. Az alapjátékunk megvan, a kapu elé is oda tudunk érni, a hibák számát kell csökkentenünk. Stabil védekezésre lesz szükség, ezen a találkozón hatványozottan fontos a koncentráció, de ha mentálisan erősek lesznek a játékosok, nem lehet gond. Sok múlik azon, melyik csapat tudja érvényesíteni akaratát, melyik gárda tudja saját játékát játszani. Egy jó mérkőzésre számítok, természetesen, debreceniként a DVSC-nek drukkolok, a Loki győzelméért szorítok. Egyébként épp most volt az évfordulója annak, hogy még a lila-fehérek játékosaként a Ferencvárost megvertük 6:0-ra, ebből az alkalomból nagyon sokan köszöntöttek, ez jó érzéssel tölt el.

Labdarúgó NB-I

Újpest – DVSC

09.14. 17:00      Illovszky Rudolf Stadion