Tisza Tibor: „hatalmas sanszunk van arra, hogy itthon tartsuk a három pontot”

Egykori kiváló játékosunk szerint, a DVSC játéka nem fekszik a Mezőkövesdnek.

0

86502556_2600452826893138_3630550015815974912_n-300x200 Tisza Tibor: „hatalmas sanszunk van arra, hogy itthon tartsuk a három pontot”

A múlt hét szerdai, Fehérvár elleni rangadó után szombaton újabb rangadó várt a csapatra, a 20. fordulóban a keleti rivális, Diósgyőr otthonában léptek pályára Bódiék. Nagyszerű hangulat fogadta a csapatokat, annak ellenére, hogy megközelítőleg 5000-en voltak a stadionban. A helyszínen néztem meg a találkozót, nagyon tetszett, amit láttam, volt iram, helyzetek, gólok. Kifejezetten jó színvonalú első félidőt produkáltak a csapatok, ez a játékrész még nemzetközi szinten is megállta volna a helyét. Megmondom őszintén, az első tíz percben átfutott az agyamon, itt baj lesz, akkora nyomást helyeztek ránk a hazaiak. Nagyon korán, már a 4. percben előnybe került a borsodi alakulat, azonban a csapat tartását bizonyítja, sikerült hamar rendezni a sorokat és az első negyedóra vége előtt egyenlíteni, majd pár perc múlva fordítani. Nagyon tetszett Vitelki higgadtsága, úgy érzem, egyfajta nyugalmat árasztott, ami átragadt a játékosokra. Összeszedetten, egységesen fegyelmezetten futballoztunk, mind támadásban, mind védekezésben együtt mozgott a csapat, azt láttam, mindenki tudja a feladatát. Nagy pozitívum, hogy idegenben meg tudtuk tartani az előnyünket, ez erőt és stabilitást mutat, mentálisan rendben vannak a játékosok. Többen nyújtottak nagyon jó teljesítményt, de nálam ismét Kusnyír volt a meccs legjobbja, remek formában játszik, szép jövő áll előtte. Kiemelném még Kinyiket, a jó védőmunka mellett a támadásokba is bekapcsolódott, fontos gólt szerzett. Sajnos súlyos sérülést szenvedett, rövid időre el is vesztette az eszméletét, de a bátorságát bizonyítja, bele mert menni egy veszélyes szituációba. Jobbulást kívánok Ákosnak!

Újabb nehéz feladat vár a fiúkra, a 21. fordulóban a 3. helyen álló Mezőkövesd ellen lépnek pályára. Szombati ellenfelünk egy nagyon jól összerakott csapat, jó a fiatalok és az idősebb játékosok aránya. Kuttor Attila személyében szakmailag felkészült edző irányítja a csapatot, jó szakmai stáb segíti a munkáját. Másfél éve elkezdtek egy munkát, aminek gyümölcse most kezd beérni. Látszik, mit akarnak játszani, nem véletlen, hogy ilyen előkelő helyen állnak a táblázaton. Csapatvédekezésük stabil, ezt mutatja, a második legkevesebb gól kapták eddig a mezőnyben. Rendelkeznek olyan játékosokkal, akik képesek a váratlan megoldásokra, meccseket tudnak eldönteni. A mi fontos, hosszú a kispadjuk, nagy a variációs lehetőségük. Nehéz mérkőzés vár ránk, de hatalmas sanszunk van arra, hogy itthon tartsuk a három pontot. Véleményem szerint, a Loki játéka nem fekszik a Mezőkövesdnek. Azt a magabiztos csapatvédekezést kell nyújtanunk, mint az előző mérkőzéseken. Úgy gondolom, ha Bódi vezérletével a középpályán stabilak tudunk lenni, meg lesznek a helyzeteink. Remélhetőleg támadóink élni tudnak majd az adódó lehetőségekkel. Bízok benne, minél többen kilátogatnak szombaton a Nagyerdei Stadionba, jó hangulat lesz a lelátón. A szurkolók biztatása nagy erőt ad a csapatnak, ők a 12. játékos a pályán.