Tisza Tibor: „idegenben is el kell kezdeni gyarapítani győzelmeink számát”

A Debreceni Sportélet állandó szakértője, a magyar labdarúgás egykori meghatározó alakja szerint, fontos, hogy Kondás Elemér együttese stabilizálja a csapatvédekezést. A TTM alapítója azt is elárulta, úgy érzi, győzelemmel tér vissza Debrecenbe a csapat Kaposvárról.

0

117966930_610361119915500_4841168666751736684_n-560x420-4-1-300x179 Tisza Tibor: „idegenben is el kell kezdeni gyarapítani győzelmeink számát”

 – Gólgazdag mérkőzésen sikerült hétvégén azt az Ajkát legyőzni, amely gárda bizonyította, nem véletlenül állt előkelő helyen a táblázaton. Az első félidőben nem sikerült feltörni a vendégek védelmét, ezt hűen tükrözi, hogy helyzetet sem tudtunk kialakítani. Nem úgy az Ajka, a zöld-fehérek egyik gyors kontrájukból kis híján megszerezték a vezetést, szerencsére Gróf jól zárta a szöget és menteni tudott. A második félidőben a cserék új színt hoztak a játékba, de kellett Bárány jó egyéni teljesítménye is, hogy előnybe kerüljünk. Többször említettem, minden mérkőzés az első gólig lesz nehéz, ez most is beigazolódott, mert a vezetés megszerzése után hengereltünk, hamar megtripláztuk előnyünket. Viszont visszajött a meccsbe az Ajka, három perc alatt kétszer mattolva a védelmünket. Hiába van a kapuban Magyarország szerintem legjobb kapusa, ha a védekezésünk nem stabil, hiszen ő sem védhet ki mindent, van, hogy ő is kapitulál. Szerencsére Szécsi és Bárány gyorsan válaszolt a két ajkai gólra, melyekkel bebiztosítottuk a győzelmünket. Az utolsó vendég találat már nem osztott-szorzott, mindhárom pont Debrecenben maradt. Külön kiemelném Bárány teljesítményét, nagyon lendületesen, erőszakosan futballozott, nem ismert elveszett labdát, három góllal járult hozzá a sikerhez, minden elismerést megérdemel – tekintett vissza az Ajka elleni találkozóra a DVSC korábbi játékosa.

 – Zsinórban jönnek a meccsek, szerdán ismét pályára lép Kondás Elemér együttese, a 9. fordulóban az a Kaposvár lesz a Loki ellenfele, amely gárdával együtt esett ki a csapat az élvonalból. Nincsenek jó emlékeink a Somogy megyeiekről, hiszen az előző bajnokságban 7 pontot szereztek ellenünk. A történelem ismétli önmagát, a 2019-2020-as szezon 5. fordulója előtt is a táblázat végén állt a Kaposvár, míg mi az élmezőnyben helyezkedtünk el. Remélhetőleg csak ez ismétlődik, az eredmény viszont számunkra kedvezően fog alakulni. Vendéglátóinknál változás állt be a vezetőedzői poszton, Várhidi Péter vette át a csapat irányítását. Ennek hatása érződött hétvégén, magabiztos játékkal győzték le a Budaörs gárdáját. Nincs mese, már idegenben is el kell kezdeni gyarapítani győzelmeink számát, úgy gondolom, ha Debrecenből kimozdulva is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanánk, akkor borítékolható a bajnoki címünk. Nem szabad a múlttal foglalkozni, a Kaposvár elleni három korábbi mérkőzés már a múlté, maximálisan az új feladatra kell koncentrálni. Kulcsfontosságú, hogy a csapatvédekezésünket stabilizáljuk, mert nem biztos, hogy mindig 2-3 góllal többet szerzünk, mint ellenfelünk. Nem szabad elfelejteni, a zöld-fehérek is NB-I-es rutinnal rendelkező csapat, okozhatnak meglepetést. Ellenfelünkön van nagyobb teher, hiszen el kell kezdeniük gyűjtögetni a pontokat. A hátsó alakzatukat érzem sebezhetőnek, ha sikerül feltörni a védelmüket, helyzeteinkkel élni tudunk, nem lesz gond. Azt érzem, minden rendben lesz, győzelmet ünnepelhetünk a 90 perc végén – fogalmazott a Kaposvár elleni mérkőzésről Tisza Tibor.

KZT