Tisza Tibor: „okoztunk már meglepetést az Üllői úton”

A Tisza Talent Management keretein belül, fiatalokkal foglalkozó szakember szerint, a Lokinak nincs vesztenivalója a Ferencváros otthonában.

0

86502556_2600452826893138_3630550015815974912_n-1-300x200 Tisza Tibor: „okoztunk már meglepetést az Üllői úton”

Sajnos az atomvárosi kirándulás nem úgy sikerült, mint szerettük volna, hiába szereztük meg a vezetést az 5. percben, a Paks fordítani tudott. A második félidőben ugyan egyenlítettünk, de a mérkőzés hajrájában eldöntötték a három pont sorsát a hazaiak. Megmondom őszintén, azt éreztem, mintha a Paks inkább átérezte volna a találkozó fontosságát. Tüzesebbek voltak, jobban akarták a győzelmet, szenvedélyesebben futballoztak, nyilván nagyobb fontossággal bírt számukra a találkozó, hiszen a kiesés elől menekülnek. A korai vezetés nagy erőt kellett volna, hogy adjon a fiúknak, okosabban kellett volna játszani, de szerintem kicsit rutintalanul fociztunk.

A következő fordulóban, a mezőny szerintem legjobb csapata vár a Lokira, szombaton a Ferencváros otthonában lépnek pályára Bódiék. A zöld-fehérek a bajnoki cím elsőszámú várományosai, a keretük tele van klasszisokkal, még a kispadon is minőségi játékosok ülnek, nagyon egyben van a társaság. Előző héten vereséget szenvedtek ugyan a Mezőkövesdtől, akik jelenleg a legkellemetlenebb ellenfél, de nem jellemző a Fradira, hogy kétszer egymás után kikapnának. Biztos vagyok benne, ki akarják köszörülni a csorbát, nagy elánnal fognak játszani. Ha a Ferencváros jó napot fog ki, nem sok esélyünk lesz velük szemben, de a Kövesd bizonyította, nem legyőzhetetlenek. A labda gömbölyű, bármi megtörténhet, okoztunk már meglepetést az Üllői úton. Nincs vesztenivalónk, viszont az nem mindegy, egy esetleges vereségnél mekkora lesz a különbség. Úgy gondolom, Vitelki Zoltán jó szakember, tudja, hol lehet meglepni a Fradit. Két meccsen hét gólt kaptunk, ez sok, mindenképp stabilabbá kell tenni a védekezésünket. A Napoli – Barcelona BL találkozó jut eszembe, az olasz csapat olyan fegyelmezetten védekezett, mellyel a katalánok nem tudtak mit kezdeni. Ezt lehetne a kulcs, a Fradi ellen szervezetten, maximális koncentrációval kell futballozni. Véleményem szerint, az, ha a saját játékunkat akarjuk játszani, nem biztos, hogy elég lesz egy jó eredményhez. Fontos, hogy megbecsüljük a labdát, minimalizáljuk a ki nem kényszerített hibák számát. Hinni kell abban, hogy van keresnivalónk a Groupama Arénában.