Tisza Tibor: „újra gőzerővel folyik a munka”

A Tisza Talent Management életére is kihatással volt a járvány, az elmúlt két hónapban szüneteltek az edzések. Egy hete viszont újra indult a képzés, napi rendszerességgel zajlanak a foglalkozások. A TTM alapítója azt is elmondta, milyen tervek megvalósításán dolgoztak az elmúlt időszakban.

0

70694170_2464518690486553_8415115996985032704_n-300x200 Tisza Tibor: „újra gőzerővel folyik a munka”

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet mennyiben változtatta meg a TTM életét?

Miután a magyar kormány szigorú intézkedéseket léptetett életbe a sportrendezvények lebonyolításával kapcsolatban, természetesen mi is teljesen leálltunk. Bár a TTM-nél kiscsoportos foglalkozások zajlanak, ennek ellenére úgy döntöttem, maximálisan eleget teszünk az utasításoknak. Az edzések ugyan szüneteltek, de otthoni feladatot kaptak a gyerekek. A közösségi hálón van egy több mint 100 tagból álló TTM csoportunk, így folyamatosan tartottuk a kapcsolatot a fiatalokkal. Nyomon tudtuk követni, amiket kértünk, sikerült-e elvégezniük, szerencsére pozitívak voltak a tapasztalatok.

A szigorú intézkedések enyhítése után újra indult a képzés?

A korlátozó intézkedések enyhítése után, ügyelve a biztonságra, újra gőzerővel folyik a munka a TTM-nél, napi rendszerességgel dolgozunk. Minden edzés előtt beszélgettünk a gyerekekkel, elmondjuk, mit, miért csinálunk. Most a türelemre hívtuk fel a figyelmüket, hiszen két hónapig szüneteltek a foglalkozások, a gyakorlatok nehezebben fognak menni, mint mikor edzésben voltak. Nekünk is nagyobb a felelősségünk, hiszen korosztályonként több szempont alapján kell összeállítanunk az foglalkozásokat. Az egyesületekben szüneteltek a csapatedzések, ügyelnünk kellett arra, ne terheljük túl a gyerekeket, ezzel megelőzve a sérüléseket. A TTM küldetése, melyet mindig kihangsúlyozunk, hogy kiszolgáljuk az utánpótlás nevelő egyesületeket, velük összhangban dolgozzunk.

A leállás milyen hatással volt a gyerekekre?

Érdekes, mert annak ellenére, hogy kevesebbet találkozhattak otthon labdával a gyerekek, nem technikailag voltak gondok, inkább az erőnléttel. Az edzéseken eleinte hamarabb elfáradtak a gyerekek, ezért egy-egy gyakorlatot rövidebb ideig végeztettünk velük. Célunk a minőségi munka, ezt pedig fáradt játékosokkal nem lehet megvalósítani.

Eddig is arra törekedtél, hogy minél többet adja gyerekeknek. Az elmúlt két hónapban milyen tervek megvalósításán dolgoztatok?

A TTM megalapítása óta azon dolgozunk, hogy minél színesebb, színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani, ezzel megszólítani a gyerekeket. Fő feladatunk, hogy segítsük a magyar futballt, ezen belül a debreceni labdarúgást. Nem volt ez másként az elmúlt két hónapban sem, új szakemberekkel bővült a csapatunk. Az edzői létszám nem változott, de táplálkozási tanácsadó, gyógytornász, erőnléti specialista mellett Kónya Csaba mentáltrénerrel és Nagy István sportpszichológussal bővült a stáb. Mindketten tapasztalt szakemberek, abszolút beleillenek a TTM szellemiségébe. Dolgozunk egy személyiség elemző rendszeren, mellyel országos szinten is egyedülálló szolgáltatást fogunk nyújtani a gyerekeknek és a szülőknek.