Tisza Tibor: „Van miért törlesztenünk a Dorognak”

A másodosztályú labdarúgó bajnokság 12. fordulójában a DVSC a Dorogot fogadja a Nagyerdei Stadionban vasárnap este. A Loki egykori támadója, Tisza Tibor szerint, nem kérdés, hogy hazai pályán be kell gyűjteni a három pontot.

0

117966930_610361119915500_4841168666751736684_n-560x420-4-1-1-1-300x179 Tisza Tibor: „Van miért törlesztenünk a Dorognak”

A Soroksár otthonában visszafogott teljesítményt nyújtott Kondás Elemér együttese, annak ellenére, hogy az első félidőben megszerezték a vezetést a piros-fehérek, csak egy pontot tudtak elhozni Pest megyéből. – Az elején uraltuk a mérkőzést, fölényben játszottunk, próbáltuk megtartani a labdát, helyzeteket kidolgozni. Sikerült a vezetést is megszerezni az első félidőben, de az értékesített büntető nem hozta meg azt az áttörést, melyre számítottam. Látva a játékunkat, azt éreztem, nem vagyunk még az a csapat, amely idegenbeli vezetésnél nyugodtan tudna futballozni, és növelni előnyét. Magunkra húztuk a Soroksárt, melynek az lett a vége, hogy ki tudtak egyenlíteni és egy pontot sikerült otthon tartaniuk. Bízom benne, a játékosok tanulnak ezekből a hibákból, melyeket orvosolni fognak. Még ha nem is sikerül újabb góllal lezárni a meccset, akkor is stabilnak kell lennünk és végig uralni a mérkőzést – fogalmazott a TTM alapítója.

Két hét szünet után folytatódik a bajnokság, vasárnap a 12. fordulót rendezik a Merkantil Bank Ligában. Az a Dorog látogat Debrecenbe, amely a Magyar Kupa tavalyi kiírásának 7. fordulójában búcsúztatta a Lokit a sorozattól.  – Hétvégi ellenfelünk kellemetlen csapat, talán az Ajkához tudnám hasonlítani a Komárom-Esztergom megyei társaságot. Képesek meglepetés győzelemre, viszont a váratlan vereség is benne van a játékukban. Nem lesz könnyű mérkőzés, de hazai pályán, olyan játékos anyaggal, mellyel a DVSC rendelkezik, nem kérdés, hogy be kell gyűjteni a három pontot. Nem gondolom, hogy nekünk ellenfeleinkhez kellene alkalmazkodnunk – főleg nem a Nagyerdei Stadionban – már a saját játékunkat kell játszanunk. A felívelésekben nincs benne a kellő veszélye, ezért addig kell járatnunk a labdát, míg hibára nem késztetjük ellenfelünket. Hiányolom az átlövéseket, bátrabban kellene távolról vállalkozni, de ehhez az kell, hogy középpályásaink előrefelé vegyék át a labdát. Fontos, hogy az első perctől kezdve az utolsóig uraljuk a mérkőzést, éreztessük, mi vagyunk a jobb csapat. Van miért törlesztenünk a Dorognak, bízom benne, nagyon motiváltak lesznek a játékosok, visszavágnak a tavalyi kupabúcsúért, illetve feledtetni akarják a soroksári pontvesztést – fogalmazott a Dorog elleni mérkőzés kapcsán Tisza Tibor.

Merkantil Bank Liga 12. forduló

DVSC – Dorog

10.18. 20:00      Nagyerdei Stadion

KZT