Tisztelet és elismerés a debreceni ultráknak!

Bajban ismerszik meg, ki milyen ember is valójában, a DVSC szervezett szurkolói csoportja pedig megmutatta, milyen remek emberekből áll tagságuk.

0

a6e48e1b_2caa_4d83_a4c6_da69a75a43f1-300x200 Tisztelet és elismerés a debreceni ultráknak!Fotó: Derencsényi István / DVSC

A marcona külső érző szívet takar, ez tökéletesen illik az Ultras Debrecen tagjaira, akik már többször bizonyították ezt nemes cselekedeteikkel. Ezek a srácok egészen mások, mint amilyennek egyesek (szándékosa, akaratlanul?) beállították őket, nem miattuk nem járnak mérkőzésre az emberek.

A hazánkban egyre jobban terjedő koronavírus-járvány nehéz feladat elé állította az egészségügyi dolgozókat, a kórházi személyzet, a mentősök éjt nappallá téve azon dolgoznak, hogy segítsenek a betegeken.

Az Ultras Debrecen 1994 az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját megköszönve, a Kenézy Gyula Kórház, a Klinikák és a mentőállomás bejárataihoz hálájuk jeleként molinókat függesztettek ki, az alábbi feliratokkal: „Alvás helyett túlóra, család helyett hivatás. Köszönünk mindent! illetve Egy világ terhe rajtatok, egy ország hálája mögöttetek, valamint Tisztelet és hála”. Így tudatták, hogy a város legszervezettebb és legegységesebb közösségére bármikor számíthatnak.

Az oktatási intézményekben is szünetel a tanítás, a diákok tanulmányaikat online oktatás keretében folytatják. Ez viszont sok család számára, eszközök hiányában nehézséget okoz. A debreceni ultrák segítvén a diákokat, gyűjtésbe kezdtek. Felhívást tettek közzé, melyben azt kérik, akik felesleges számítógéppel, laptoppal rendelkeznek, jelezze feléjük, ők eljuttatják a rászorulóknak. Az akció sikeres, már az első nap öt családnak adtak át számítógépet.

A Debreceni Sportélet szerkesztősége is arra kér mindenkit, akik szeretnének segíteni, keressék az ultrákat, az Ultras Debrecen 1994 Facebook oldalán üzenetben vehetik fel velük a kapcsolatot. Bízunk benne, a nagy debreceni cégek is csatlakoznak a jótékony akcióhoz!

Remélhetőleg az MLSZ illetékesei is felfigyelnek az ultrák ezen nemes cselekedeteire és megértik, nem ezektől a srácoktól kell félteni a stadionokba kilátogatókat. Talán a Fegyelmi Bizottság tagjai is felfogják, nem kell őket illemre tanítani, főleg nem korlátok közé szorítani a szervezett szurkoló csoportokat. Az ultrák kemények, de emberségesek!

K.Z.T.