Tisztelgés a Vezér előtt

Megható ünnepséggel emlékeztek at öt éve elhunyt vezérszurkolóra, Komáromi Gáborra, a Hódos Imre Rendezvénycsarnok előtt közel 200-an vettek részt a ceremónián.

0

DSC00841-3-300x199 Tisztelgés a Vezér előtt

Napra pontosan öt éve, hogy a DVSC vezérszurkolója, a legendás Komáromi Gábor itt hagyott bennünket, Komcsi harmincöt esztendős korában távozott az égi lelátókra. A Loki szurkolói méltóképpen őrzik emlékét, halála évfordulóján ezúttal is ünnepélyes koszorúzásra került sor a Hódos Imre Sportcsarnok előtti téren, a drukker tiszteletére állított kopjafánál.

„Számomra még mindig hihetetlen, hogy Gábor távozott közülünk, nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá, pokolian hiányzik – mondta elcsukló hangon Molnár Sándor, a SZUD alapítója a kora reggeli ünnepség megnyitóján. – Mindannyian azt szeretnénk, ha vezérszurkolónk ezen az eseménydús napon is velünk lenne, de ezt most nélküle kell megcsinálnunk, s elsősorban érte kell küzdenünk. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki őrzi az emlékét, és ma is velünk van, biztos vagyok benne, hogy Gábor fentről is érzi a szeretetünket.”

Az ünnepélyes koszorúzás közel kétszáz szurkoló, sportvezető és játékos részvételével zajlott, többek között a SZUD Debrecen, a SZUD Jugend, Komcsi dunaújvárosi, hódmezővásárhelyi és kolozsvári barátai, a Dunántúli Lokisták, valamint a Büfé Szektor, a Zsiványok, és a Derék Boys csapata is megemlékezett az egykori vezérszurkolóról. A kézilabdázók közül fiatal beállónk, Tóvizi Petra, míg futballcsapatunk jelenlegi keretéből Tőzsér Dániel és Bódi Ádám is tiszteletét tette az eseményen, de Éger László, Herceg András, valamint vezetőedzőnk, Kondás Elemér is virággal, koszorúval emlékezett meg Komáromi Gáborról.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy a jelenkor játékosai is ápolják Gábor emlékét – folytatta beszédét Molnár Sándor, aki személyes jóbarátja volt Komcsinak. – Labdarúgóinkra ma délután sorsdöntő ütközet vár a Paks ellen, s ahogyan vezérszurkolónk élete során számtalanszor tette oda magát a Lokiért és Debrecenért, úgy kell küzdeniük a játékosoknak a pályán, hogy kivívják a hőn áhított bennmaradást. Mindannyian sokat tanultunk Komcsitól, többek között a megalkuvás nélküli, fáradhatatlan küzdőszellemet, az utolsó leheletéig támogatta kedvenceit, s nagy szerepe volt a klub sikerkorszakában. Bízom benne, hogy sikeres nap elé nézünk, amikor pedig odafent újra találkozunk majd Gáborral, büszke lesz erre a városra, csapatra és szurkolótáborra.

A koszorúzást követően a drukkerek átvonultak az Agrártudományi Centrum sportpályáihoz, ahol 10 órától rendezik az immár hagyományosnak mondható, kispályás emléktornát Komáromi Gábor tiszteletére.

DSC00821-300x199 Tisztelgés a Vezér előtt DSC00827-300x199 Tisztelgés a Vezér előtt

DSC00776-300x199 Tisztelgés a Vezér előtt

DSC00837-300x199 Tisztelgés a Vezér előtt DSC00811-1-300x199 Tisztelgés a Vezér előtt