Tizenegyedik DSZC-Eötvös DSE győzelem

Szombaton délután városi derbire került sor, a listavezető 29 ponttal álló DSZC-Eötvös DSE a 10 egységet gyűjtött utolsó előtti DEAC-ot fogadta. Fordított élményekkel várta a két csapat a találkozót, hiszen a DSZC-Eötvös DSE az előző fordulóban legyőzte Kecskeméten a Közép csoport tavalyi bajnokát, míg a DEAC kikapott az utolsó helyezett MVSC-MVSI-től.

0

deac-elleni-252x300 Tizenegyedik DSZC-Eötvös DSE győzelem

A mérkőzés előtt az Eötvös DSE titkára köszöntette az egyesület azon játékosait, akik 2011. február 10-13. között megdöntötték a leghosszabb ideig tartó teremröplabdázás Guinness-rekordját. Akkor az Eötvös DSE négy női játékosa vett részt a több mint 80 órás új világcsúcs létrehozásában. Érdekesség, hogy 8 évvel a rekord után a négy hölgy közül három – a klubhűség példaképeiként – ma is nevelőegyesületében, az Eötvös DSE-ben játszik.

guinness2-224x300 Tizenegyedik DSZC-Eötvös DSE győzelem

A városi rangadóra sokan voltak kíváncsiak. A találkozót megtisztelte jelenlétével a 91. életévében járó Polgár Sándor, a Magyar Röplabda Szövetség alapító tagja is.

Határozott támadásokkal kezdte a találkozót a DSZC-Eötvös DSE, 9:3-nál már kikérte első idejét a DEAC edzője. A játék képe azonban nem változott. Amikor négy pontra mérséklődött a különbség, rendezték soraikat a hazaiak és előnyüket 10 pontra növelték. Ez a különbség meg is maradt a játékrész végéig. A listavezetőnél a szett végén pályára lépett a 19 éves Máté Gréta is.

A második játszmában már 7:3-nál bekövetkezett a vendég időkérés. A pártatlan szurkolók örömére ebben a szakaszban számos látványos, hosszú labdamenet is zajlott. Az alapjátékban azonban jobb volt a DSZC-Eötvös DSE, amely ezúttal nem elégedett meg a 10 pontos különbséggel.

A harmadik szettben is jobban összpontosítottak a házigazdák, ezúttal már 5:1-nél magához hívta játékosait a vendégek edzője. A mai napon azonban nem volt ellenszer a jól játszó DSZC-Eötvös DSE ellen. Németi Rebeka szépen osztogatta a labdákat, és a pályán lévő támadók nagy százalékban értékesítették azokat. Ráadásul a hazaiak nyitása, sánca és mezőnymunkája is jól működött, így ismét több mint 10 pontos lett a végére a különbség.

DSZC-Eötvös DSE – DEAC 3:0 (15, 13, 13)

DSZC-Eötvös DSE: Barnucz Gréta, Fehér Anna Ditta, Vojth Ildikó, Miholecz Melitta, Zolnai Vanda, Németi Rebeka

Csere: Dr. Kovács Katalin, Máté Gréta, Domonkos Kitti

Edző: Szombathy András

DEAC: Ratkós Petra, Kiss Daniella, Péteri Vanda, Bancsi Judit, Szabó Csenge, Borók Orsolya

Csere: Bardócz Brigitta (libero), Schwegler Gerda (libero), Mayer Flóra, Árvai Vanessza, Gömöri Lídia Éva, Gosztola Réka, Gégény Flóra Enikő, Tóth Kitti.

Edző: Kuszkó Zsolt

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb 2019. február 16-én (szombaton) Szegeden játszik, míg a DEAC ugyanaznap a Kispest SE ellen lép pályára Debrecenben.