Történelmi darts siker a csapatbajnokságon

December 8-án került megrendezésre a Steel Nemzeti Csapatbajnokság döntője. Régiónkból az Arany Bikák Dara Darts Team harcolta ki a szereplést a harmadosztályú megmérettetésen.

0

csapat-az-ermekkel-300x225 Történelmi darts siker a csapatbajnokságon

A döntőbe 16 csapat került az ország különböző pontjairól, a mieink igen nehéz ellenféllel kezdtek, ugyanis a csoportban az első mérkőzést a paksiak ellen vívták, és szinte végig fej-fej mellett haladtak, végül a Bikák 9-7 arányban nyerni tudtak. Ezt követte egy döntetlen a budapestiek ellen, majd végül egy újabb győzelemmel zárták a csoportküzdelmet a Bikák az Acéldarazsak ellen. Ezzel csoportelsőként jutottak tovább a debreceniek az egyeneságra.

A Dara Darts Team már azzal is rekordot állított fel a debreceni csapatok között, hogy a csoportból továbbjutottak. Ez ugyanis korábban még senkinek nem sikerült. Az egyeneságon egy ismerős csapat, az Eger következett, hihetetlenül izgalmas lett az összecsapás, 8-8-as állásnál a Bikák részéről Papp István Zsolt, míg az egri Sárkányok közül Bajzát György állt a dobóléc mögé, hogy kettejük párharca döntse el a továbbjutás sorsát. Papp “Zsivány” Zsolt pedig minden rutinját kihasználva sima győzelmet aratott, így a Bikák már az elődöntőben találták magukat. Ekkor már nagyon fáradt volt mindenki, hiszen 8 órája zajlottak a küzdelmek, ráadásul az egriek legyőzése nagyon sok energiát kivett a fiúkból. Talán ennek köszönhető, hogy az elődöntőben a Sport DC csapata legyőzte a hajdúsági csapatot.

Minden maradék energiájukat felhasználva, a Bikák a bronz meccsen összecsaptak a budapesti Prince of Darts együttesével, ahol végig óriási fölényben játszottak a debreceniek, már 5-0 is volt az állás a mérkőzésen. A végén volt egy kis megingás, talán a 12 órányi folyamatos játék miatt, de a Dara Darts Team kiharcolta a bronzérmet, és ezzel a debreceni csapatok közül elsőként sikerült feljutni a másodosztályba! Ezzel a sikerrel bebizonyosodott, hogy az Arany Bikák Darts SE elmúlt két aktív évében befektetett energia nem volt hiábavaló, elindult a debreceni darts az országos élvonal felé.

A cél, hogy újabb csapat jusson 2019-ben a másodosztályba, és az, hogy az Arany Bikák Dara Darts Team megragadjon ott. Az álom pedig az első osztályba való kerülés, mint láttuk 2018-ban, az álmokat valóra lehet váltani.

csapat-es-a-vezetők-300x225 Történelmi darts siker a csapatbajnokságon

A csapat tagjai: Papp István Zsolt, Goron Gergő, Bartalos Barna, Szilágyi Ádám, Horváth Bence Adrián, Csécs Bálint, Szilágyi Martin, Szilágyi Attila, Gál Bence.

Szép volt srácok!