Tovább tart a debreceni kosarasok vesszőfutása

Berényi Sándor tanítványai ezúttal a Kaposvárral nem bírtak hazai környezetben.

0

                                                                             kaposvár-300x225 Tovább tart a debreceni kosarasok vesszőfutásaFotó:deacbasket.hu

A DEAC kosárlabdázói a Kaposvár ellen igyekeztek pontot tenni a rossz sorozatuk végére. Idegesen, sok elrontott dobással kezdődött a mérkőzés, a debreceniek sokáig csak büntetőből voltak eredményesek. Az első mezőnykosarat Jahmal Jones szerezte a hazaiaknál (6–9). Az első negyed a kaposváriak szempontjából alakult jobban, Gibbs kettesével már tizenkét ponttal vezettek a somogyiak (8–20). A folytatásban sem tudott faragni a hátrányán a cívisvárosi alakulat, a második etap 17–30-ról vette a kezdetét.

A folytatásban 11–0-s sorozattal faragott a hátrányán a DEAC (27–32), ám a vendégek nem estek kétségbe, a félidőig magabiztosan őrizték az előnyüket. A második etap hajrájában Bognár és Lilov kosaraival három pontra zárkózott fel a Debrecen (42–45).

A harmadik játékrész elején a kaposváriak egyik húzóembere, Spica már a negyedik személyi hibáját gyűjtötte össze. A 26. percben a visszatérő Lauderdale duplájával először vezetett a Debrecen (58–56). Lilov kosarával még 63–61 állt az eredményjelzőn, de 5–0-s szériával ismét a Kaposvár került közelebb a győzelemhez.

Az utolsó felvonás első periódusát átaludták a hajdúságiak, közel öt perc után Armwood törte meg a csendet (65–74). Nem könnyítette meg a DEAC dolgát, hogy az amerikai magasember kipontozódott a végjátékban. A Somogy megyei alakulat a hátralévő időben sem engedte felzárkózni a Debrecent, Baki állította be a 83–89-es végeredményt. A DEAC zsinórban kilencedik alkalommal hagyta el vesztesen a játékteret.

DEAC–Kaposvár 83–89