Toyamában is örültek a Japán válogatott sikerének

Néhány órája óriási örömöt okozott szurkolóinak a japán foci válogatott. Küzdelmes mérkőzésen, 0-1-ről fordítva legyőzték azt a Németországot, amely biztos favoritnak számított a kezdő sípszó előtt. Toyamában magyar érdekeltség is volt a találkozó alatt.

0

japan-300x164 Toyamában is örültek a Japán válogatott sikerénekJapán debreceni testvárosa Toyama. Jelenleg ott tartózkodik Pinczés István Jászai-díjas színházi rendező. Őt értük utol pár perc erejéig.

– Nem haragszom, hogy éjfélkor hívott, itt már benne vagyunk az éjszakában. Örkény István Tóték című darabját rendezem japánul, 29-én van a bemutató. Nehéz volt a próba, mert a színészek folyton a képernyőt lesték a meccs alatt. Aztán beismertem, hogy ez nekik mennyire fontos, a derbi után folytattuk a küzdelmet az őrnagy úr szövegével. Nagyon szeretik itt a focit. Van egy volt válogatott labdarúgó a társulatban, ő játssza a tűzoltó parancsnok Tót urat. Várjon, adom, még nem alszunk, beszélgetünk, éppen itt van mellettem – mondta a rendező.

japan2-300x132 Toyamában is örültek a Japán válogatott sikerénekTanii Josio (címlapfotón középen) rendkívül boldog volt. Elmondta, fantasztikus eredménynek tartja, hogy a sokkal esélyesebb németektől begyűjtötték a három pontot. Hozzátette, már nem tartozik a legfiatalabbak közé. Amikor ő rugdosta a gólokat Japánban akkor kezdődött az igazi foci őrület, ami manapság is tart. Tiszteli a magyarokat, látta játszani a Rossi-féle csapatot a televízióban egy összefoglaló erejéig. Még azt is tudta, hogy 1964-ben, a tokiói olimpián a mieink nyerték a foci tornát a csehszlovákok ellen, és Bene rúgta a győztes gólunkat.

Az Örkény darabról csak felsőfokon tud beszélni, igaz nehezen birkózik meg a magyar nevekkel.

A premierig még lesz meccse Nippon fiainak, de a főrendező úr már át is írta a próbatáblán a kezdési időpontokat.

W.Gy.