Tükörsima továbbjutás kettős győzelemmel!

A hazai pályán aratott nyolcgólos győzelem után az idegenbeli találkozóját is megnyert a DVSC-Schaeffler a TSv Bayer 04 ellen az EHF-Kupa második fordulójában. A lányok végig kézben tartották a továbbjutás sorsát, a mérkőzés vége felé közeledve pedig már csak a győztes kiléte volt kérdéses. A Loki ezzel várhatja a jövő hét keddi, harmadik kör sorsolását, amelyen már a csoportkörbe jutás lesz a cél!

0

72131055_2801708409887036_5999925169114578944_n-300x200 Tükörsima továbbjutás kettős győzelemmel!Fotó: DVSC Kézilabda Facebook

Már szombaton útra kelt a csapat, hogy jobban akklimatizálódjon és szokja a körülményeket. Vasárnap délután pedig következett a találkozó, amelynek tétje az volt, hogy ki megy tovább az EHF-Kupa harmadik körébe.

Közel sem olyan hangulat fogadta a csapatokat, mint a Hódosban, talán ennek is köszönhető, hogy kissé álmosan kezdtek a csapatok. Ennek egyik jele volt, hogy több technikai hiba is becsúszott a mérkőzés ezen szakaszában. 2-0-a hazai kezdés után lőttünk három gólt és innentől jó ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Bulath állt élére támadásainknak és amolyan „Bulath”-os felső elhajlásos találatokkal sokat lendített a csapaton. Alacsonyabb színvonal jelezte mindkét csapat játékát, a mieink védekezését pedig Rode mellett Jurgutyte és Zschocke is többször mattolta átlövésből. Ismét főleg átlövéseire hagyatkozott a német csapat, ám időnként gyors ellentámadásból is eredményesek voltak. A mieink támadójátéka akadozott, többször is a kipattanó labdák összegyűjtésének köszönhetően szereztünk gólt. Karsten először a 12. percben talált be, majd további két alkalommal még az első félidőben, azaz az argentin lány jó formában kézilabdázott, színes lövőskáláját bemutatva, jól helyezett és erős lövéseivel szemben nem tudtak mit kezdeni a német kapusok. További pozitívum Karnik Szabina játéka, aki szintén jól szállt be a mérkőzésbe és átlövés góljai bizakodásra adtak okot a jövőre nézve is. A félidő vége felé mér eredményes volt Szabó és Arany is, érdekesség, hogy a kezdőcsapatban helyet kapó szélsők ezúttal nem tudtak eredményesek lenni. A félidő utolsó két percére a vezetést is átvette a TSV Bayer 04, a szünetre egygólos hazai vezetéssel mehettek a csapatok (csakúgy mint Debrecenben, ahol az akkori hazai csapat vezetett egy góllal).

A második félidő elején ezúttal is mintha kissé az öltözőben maradt volna a gárda: a 35. percben már három góllal vezetett a lelkes hazai csapat, amely nagyon harciasan és mindent beleadva játszott. A játékvezetéssel kapcsolatban azonban leginkább a következetlen szó a legjobb jelző, érdekes ítéletek születtek a mérkőzésen, mindkét csapat kárára, ám leginkább megakadályozva a folyamatos játékot. 20-17-nél, a 36. percben láthatóan megrázták magukat a mieink és egy ügyes Karsten góllal elindítottak egy 7-0-s rohanást. Kovács Anna mellett a fiatal, az ellenfél védelmén minden kisebb rést megtaláló Vámos Petra voltak ennek a periódusnak a vezérei, így a 44. percben már 20-24 állt az eredményjelző táblán. Talán nem véletlen, hogy Debrecenben is a mérkőzés ezen szakaszában tudott elhúzni ellenfelétől a Loki, mintha ez egy kritikus időszaka lenne a mérkőzéseknek az ellenfél számára. Az utolsó negyedórára érve a legvérmesebb hazai szurkolók is lemondhattak a továbbjutásról, érezhető volt, hogy itt már maximálisan a győzelem megszerzése lehet hazai oldalon a cél. Ekkor már Szabó Dóra kapott lehetőséget a kapuban és egészen a mérkőzés végéig ő is állt ott, fontos játékperceket jelentve a nemzetközi kupában. A fiatalok pedig egyre csak jöttek és jöttek (na, nem mintha az addig pályára lépő Vámos, Arany vagy Tóvizi nem lenne az) és mutattak ügyes dolgokat. Petrus Mirtill is több lehetőséget kapott és két gól is szerzett (első góljai a nemzetközi kupákban), illetve a találkozó vége felé pályára lépett Poczetnyik, aki szintén meglőtte az elsőt – nem is akármilyen átlövés gólt – a nemzetközi mezőnyben. A „fiatalok alá” pedig jól dolgozott a rutinosabb Despotovic, akinek nem ez volt élete mérkőzése, de a mérkőzés vége felé több esetben szépen játszotta meg társait, illetve átlövésből is eredményes volt. A végeredmény 31-34 lett, így végül több mint 10 gólt tett közé csapatunk, a 69-58-as összesítés pedig mutatja, hogy ezen a két találkozón inkább a támadójátékok domináltak.

A lányok nemcsak a továbbjutást érték el, hanem kettős győzelemmel léptek a következő körbe, ahol már a 16 csapatos csoportkörbe jutás lesz a cél! Az EHF-Kupa harmadik körének sorsolását pedig kedden tartják, amikor is lehet reménykedni egy számunkra kellemesebb ellenfélben.

Szép volt lányok!

EHK KUPA, 2. SELEJZETŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
TSV BAYER 04 WERKSELFEN–DVSC SCHAEFFLER 31–34
 (16–15)
Leverkusen 750 néző. V: Hofer, Schmidhuber (osztrákok)

TSV BAYER 04: Kurzke – Huber 5 (2), Jennifer Rode 3, SEIDEL 3, ZSCHOCKE 4, Joanna Rode 1, Jurgutyte 3

Csere: Fehr (kapus) Adams 2, Bruggeman 2, Einarsdottir 1, KINLEND 3, Thomaier 2, Souza 2, E. Rode

Edző: Robert Nijdam

DVSC: Triffa – Varsányi, KOVÁCS ANNA 5 (2), BULATH 5 (3), Tóvizi, DESZPOTOVICS 3, Vantara-Kelemen

Csere: Szabó D. (kapus), KARSTEN 5, KARNIK SZ. 4 (1), Bordás 3, VÁMOS P. 3, Arany 2, Szabó P. 1, Petrus 2, Poczetnyik 1

Edző. Köstner Vilmos

Rádin Márkó