Új lendületet kapott Ferenczi Nikolett triatlonistánk

A Debrecenben két éve jelen lévő Vitesco Technologies támogatja a jövőben a DSC-SI junior válogatott triatlonistája, Ferenczi Nikolett felkészülését.

0

20191211_1430520-300x169 Új lendületet kapott Ferenczi Nikolett triatlonistánk

Szerda délután sajtótájékoztatón jelentették be a hírt, miszerint a Debreceni Virágkarnevál után ezúttal egy sportolót támogat majd a Vitesco Technologies, amely Ferenczi Nikolett ifjúsági olimpikon triatlonistával kötött szerződést.

A német cég debreceni telephelyének emberi erőforrásokért felelős igazgatója, Makray Réka elmondta, a Vitesco számára különösen fontos, hogy felkaroljon olyan fiatal tehetségeket, akikre büszkék lehetnek a helyiek. A Vitesco és a Sportiskola által képviselt értékek hasonlók, a vállalat számára is fontos a dinamizmus, valamint a folyamatos fejlődés. A támogatásért cserébe a jövőben Ferenczi Nikolett ruházatán megjelenik majd a cég emblémája, továbbá a Vitesco bízik benne, hogy a tizennyolc esztendős sportolón keresztül a fiatalabb generációt is meg tudja majd szólítani.

Papp László polgármester kiemelte, hogy Debrecen önkormányzata az elmúlt két évtizedben kiemelt városstratégiai ágazatként tekintett a sportra, s örül neki, hogy immár a városban működő vállalatok számára is fontos a tehetséges sportolók támogatása. A város és a Vitesco kapcsolata rendkívül szoros, így a polgármester biztos benne, hogy a cég megbízható partnere lesz majd Nikolettnek és a debreceni triatlonsportnak.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője elmondta, a kiemelkedő sportolók támogatása az utánpótlás miatt is fontos, hiszen példát mutatnak a fiatalok számára, motivációt adnak nekik a kitartó munkához. Immár közel száz igazolt sportolója van a triatlon szakosztálynak, s a támogatás révén ez a szám várhatóan növekedni fog a közeljövőben.

Ferenczi Nikolett megköszönte a városvezetés és a Vitesco Technologies támogatását, majd kérdésünkre többek között a tanulmányok és a sport összeegyeztetéséről, valamint távlati céljairól is beszélt: „Pályafutásom eddigi legnagyobb eredményének az ifjúsági olimpiai részvételemet tartom, s bízom benne, hogy idővel a felnőttek között is lehetőségem nyílik majd a legjobbak között versenyezni. Jelenleg megpróbálok a sport mellett a tanulásra is összpontosítani, hiszen idén érettségizem, s mindenképpen a Debreceni Egyetemen szeretnék majd gyógytornászként továbbtanulni. Jövőre a junior Európa-bajnokság és világbajnokság vár rám, ahol elsősorban magamnak szeretnék bizonyítani, ebben a korban még nem az eredményekre, hanem sokkal inkább a fejlődésre kell helyezni a hangsúlyt. Ebben segít a Vitesco, a modern felszerelésekkel gördülékenyebben zajlik majd a felkészülés, továbbá hatalmas motivációt ad számomra a bizalmuk.”

P.G.