Új tulajdonosa van a DVSC-nek!

Sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy az önkormányzat megvásárolja a részvényeket a többségi tulajdonostól.

0

Képernyőfelvétel-141-300x169 Új tulajdonosa van a DVSC-nek!

A Debreceni labdarúgás szerelmeseit nagyon felkavarta az a tény, hogy 27 év után, a hétszeres magyar bajnok, többszörös kupagyőztes, BL és El csoportkört is megjárt DVSC kiesett az élvonalból. A szurkolók hangot is adtak nemtetszésüknek a Paks elleni mérkőzést követően, változást sürgettek a klub vezetésében.

A DVSC elnöke, Szima Gábor hétfőn nyilatkozott a Hajdú-Bihari Naplónak, mondandójából szinte mindenki azt a következtetést vonta le, továbbra is ő fogja irányítani a klubot. Szerda délben sajtótájékoztatót tartottak a Nagyerdei Stadionban, melyen megjelent Papp László polgármester, Szima Gábor a DVSC elnöke és Kósa Lajos országgyűlési képviselő. A debreceni városvezető bejelentette, a többségi tulajdonos és a város útjai elválnak, az önkormányzat megvásárolja a többségi tulajdonos részvényeit.

Július 2-án, önkormányzati közgyűlésén születnek döntések az új igazgatótanács és felügyelőbizottság felállításáról. A klub élére Szabó Pétert jelölik, de helyet kap az igazgatótanácsban Becsky András, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola ügyvezetője és Makray Balázs, a Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezetője, Sásdi András és Katona Zoltán vállalkozók, a McDonald’s éttermeket üzemeltető Cserháti Gabriella, illetve Szabó Miklós, a Tranzit-csoport alapítója.

Új felügyelőbizottság felállításáról is döntés született, melynek tagjai Madarasi István, az MSZP debreceni képviselője, Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja és Virág László, az AKSD Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója.

Szakmai igazgatónak az aktív játéktól pár napja visszavonult Tőzsér Dánielt tervezik kinevezni. A vezetőedző személye változatlan marad, továbbra is Kondás Elemér irányítja a csapatot.

Célként fogalmazódott meg, hogy a DVSC-nek minél hamarabb vissza kell jutnia az első osztályba, de ehhez erős gazdasági háttérre és összefogásra van szükség.