Újabb bravúrra készül hazai pályán a DEAC

A Szolnok elleni remek győzelem, s az ETO otthonában elszenvedett egygólos vereség után újabb erőpróba vár Sándor Tamás együttesére, szerdán a Gyirmót érkezik a DEAC Sportcampusra.

0

148355506_754697858792485_6492883598033239919_n-300x209 Újabb bravúrra készül hazai pályán a DEAC
Fotó: Égerházi Péter

Győr–Debrecen: 380 kilométer. Bár nem lehet kifogás az esetleges gyengébb teljesítményre, a hosszú utazás rendre sokat kivesz a játékosokból, ami ebben a szezonban hatványozottan megmutatkozott a DEAC és győri riválisai párharcában, az idegenben futballozó csapatoknak ugyanis nem sok babér termett. Az egyetemisták Gyirmóton három-, az ETO Parkban egygólos vereséget szenvedtek, ám amikor a zöld-fehér győri alakulatnak kellett útra kelnie, pont nélkül távozott a Nagyerdei Stadionból. Az előjelek tehát mindenképpen pozitívak, szerdán ugyanis a Gyirmót FC Győr alakulata szeli át az országot, hogy megmérkőzzön Sándor Tamás együttesével.

A debreceniek továbbra is lépéskényszerben vannak, mivel a legutóbbi fordulóban közvetlen riválisaik közül a Csákvár nyert, a Dorog pedig értékes pontot szerzett a Békéscsaba otthonában. A lemaradásunk így tizenhárom pontra nőtt a közvetlenül a vonal felett tanyázó Szentlőrinccel szemben, a baranyaiak ráadásul szintén nagy bravúrt hajtottak végre vasárnap, gólnélküli döntetlent játszottak a negyedik helyezett PMFC gárdájával. Sándor Tamás alakulata rászolgált volna legalább az egyik pontra az ETO otthonában, ám végül Priskin Tamás korai találata döntőnek bizonyult, így a Szolnok elleni bravúrgyőzelmet nem követte újabb siker. Szerdán sem lesz könnyű dolgunk, a gyirmótiak ugyanis évek óta az élmezőnyhöz tartoznak, jelenleg pedig a harmadik helyen állnak a táblázaton, ötven szerzett ponttal. A Rába-partiak huszonhat mérkőzésen mindössze huszonkétszer kapituláltak, a naptári évben lejátszott öt találkozójukon pedig csupán két gólt kaptak. A DEAC támadójátéka továbbra is döcögős, a helyzetek számát mindenképpen növelniük kell az egyetemistáknak, ha három ponttal szeretnének gazdagodni a hétközi fordulóban.

Labdarúgó NB II, 27. forduló

DEAC – Gyirmót FC Győr

DEAC Sportcampus, 03.03. 14:30

P.G.