Vámos Petra: „szeretném megállni a helyem”

A DVSC SCHAEFFLER irányítója arra törekszik, hogy teher nélkül, feszültségmentesen tudjon játszani a közelgő női kézilabda világbajnokságon.

0

tn4-vamospetra19-300x208 Vámos Petra: „szeretném megállni a helyem”

Fotó: Fogarasi Renáta/Cívishír

Közeleg a női kézilabdázók spanyolországi világbajnoksága, amely a magyar válogatott számára december 2-án, Szlovákia ellen veszi kezdetét. Északi szomszédainkon kívül a csoportkörben Csehországgal és Németországgal kell még megküzdenünk, a torna érdemi része azonban a középdöntővel kezdődik, a vb ezen szakaszában hatos csoportokat alakítanak ki.

A válogatott szerdai sajtótájékoztatóján Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány leszögezte, a legjobb nyolc közé jutás a csapat célja, a legfontosabb feladatának pedig a védekezés megszervezését tartja. A tornára készülő keretnek négy debreceni játékos, az egyaránt beálló Bordás Réka és Tóvizi Petra, az átlövő Planéta Szimonetta, valamint az irányító Vámos Petra is tagja, ezúttal utóbbi osztotta meg gondolatait a világbajnoksággal kapcsolatban.

„Az első mérkőzés különösen fontos lesz, onnantól pedig lépésről lépésre kell haladnunk – emelte ki a 21 esztendős Vámos. – Végig fokozott koncentrációra lesz szükségünk, ha mindenki kiteszi szívét-lelkét a pályára, továbbá a saját játékunkat érvényre tudjuk juttatni, akkor elérhetjük a céljainkat. Nagy potenciált érzek a csapatban, bízom magunkban.

Vámos Petrára vezéregyéniségként számít a szövetségi kapitány, ami fiatal kora miatt még szokatlan kihívás lesz a DVSC SCHAEFFLER irányítójának.

„Mondhatni, hogy kissé hirtelen kerültem új szerepkörbe – hangsúlyozta a debreceniek kiválósága. – A nyári olimpián még volt előttem két rutinos irányító, ezúttal nem lesz, de ugyanúgy szeretném megállni a helyem. Próbálok nem görcsölni, tehermentesen és felszabadultan játszani, ebben pedig sokat segít, hogy érzem a szakmai stáb és a lányok bizalmát az irányomba. Azon leszek, hogy azokat a játékelemeket, amiket a korábbi világversenyeken tanultam, szeretném beépíteni a játékomba, a mezőny erősségét látva pedig minden mérkőzésen a legjobbamat kell majd nyújtanom.”

A női kézilabda vb magyar érdekeltségű mérkőzéseiről részletes tudósítással jelentkezik majd a Debreceni Sportélet.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvár), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim – Németország)
Jobbszélsők: Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Töpfner Alexandra (Alba Fehérvár KC)
Jobbátlövők: Planéta Szimonetta (DVSC SCHAEFFLER), Albek Anna (TuS Metzingen – Németország), Kiss Nikolett (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Vámos Petra (DVSC SCHAEFFLER),Tóth Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári KC SE),
Beállók: Bordás Réka (DVSC SCHAEFFLER), Tóvizi Petra (DVSC SCHAEFFLER), Szabó Laura (MTK Budapest)
Balátlövők: Háfra Noémi (Győri Audi ETO), Kácsor Gréta (Váci NKSE), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO)
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

P.G.