Vereséggel zárták az első párharcot a Fodor-tanítványok

A DEAC férfi röplabdázói nem pihenhettek húsvéthétfőn, hiszen a MÁV Előre Foxconn otthonában megkezdték az Extraliga elődöntőjét.

0

deacropi_20240401-300x156 Vereséggel zárták az első párharcot a Fodor-tanítványokFotó: deac.hu

A kezdőcsapatba bekerült az a Mikuláss Koch Marcell, akit az előző héten szerződtetett a klub. Fodor Antal tanítványai az alapszakaszban egyébként itthon és idegenben is 3-0-s vereséggel zárták a Fejér vármegyeiek elleni meccset.

Az új feladó első pontjára nem kellett sokat várni, fifikás megoldása után 1:2 szerepelt a kijelzőn. Ezt követően mindkét oldalon sok elrontott nyitást jegyezhettünk fel, így eleinte egyik gárda sem tudott meglépni. Aztán a hazaiak tudtak újítani, ennek köszönhetően ötre duzzadt a debreceniek hátránya (14:9). Nem törte meg a fekete-fehéreket ez a gyengébb periódus, ezt jelzi, hogy Willian vezérletével fordítottak (15:17). A brazil kulcsember rövid idő alatt négy ásszal lepte meg a székesfehérváriakat. Sajnos a végjátékban ismét többet hibáztak, mint vetélytárs, így az első szettet elveszítették (25:22).

A második játékrészt meggyőzőbben indították, Marlon villanásával már 6:3-ra vezettek. A hazaiak erre egy 5:0-s sorozattal reagáltak, ennek köszönhetően pedig hamar fordult a kocka (8:6). Nem sokkal később ismét Williant lehetett dicsérni kiváló nyitásai miatt, aki a második periódus derekán már hét ásszal rendelkezett (11:12). Ezúttal egy 4:0-s szériával fordított a MÁV, ez a szakasz pedig meghatározta a folytatást. A végjátékban Christian Janke tolta a fehérváriak szekerét, az amerikai két kiváló nyitásával zárult ez a játszma (25:21).

A harmadik etapban gyakorlatilag végig futottak az eredmény után az egyetemisták, sajnos ekkor már sokszor meggyűlt a bajuk a szervákkal is. Ezzel szemben a rivális a szerencsével sem állt hadilábon, elég arra gondolni, hogy Bagics Balázs egyik nyitását Pesti Marcell lábbal fogadta, majd az akciót is befejezte (15:11). Az egész találkozón kiváló teljesítményt nyújtó Redjo Koci a találkozó végén sem fukarkodott a pontokkal. Végül a második meccslabdát Ambrus Bence beütötte, ezzel a Fehérvár várhatja jobb helyzetből a folytatást.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második felvonását csütörtökön 20 órától rendezik meg a DESOK-ban.

Férfi röplabda Extraliga-elődöntő 1. mérkőzés

MÁV Előre Foxconn – DEAC 3:0 (25:22, 25:21, 25:19)