Vitelki Zoltán: „Higgadtságban és tudatosságban egyértelműen előreléptünk”

Második felkészülési mérkőzését is lejátszotta a DVSC labdarúgócsapata, a Pallagi Edzőcentrumban 2:1-re győzött a Békéscsaba ellen. A találkozó kapcsán kérdeztük a Loki szakvezetőjét.

0

dsc_0382_custom_-300x200 Vitelki Zoltán: „Higgadtságban és tudatosságban egyértelműen előreléptünk”

Hogyan értékelnéd a Békéscsaba elleni edzőmérkőzést?

Az első félidőben a játékosok próbálták megvalósítani, amit kértünk tőlük. Domináltunk, sokat birtokoltuk a labdát, folyamatosan nyomás alatt tartottuk ellenfelünket. Türelmesen játszottunk, jól járattuk a labdát, voltak lehetőségeink. Három dolog volt fontos, az egyik, hogy győzzünk, a másik, hogy a fiúk megvalósítsák, amit elterveztünk, a harmadik pedig a meccsterhelés, ezért játszottunk 60 perces félidőket. A második játékrész már kiegyenlítettebb volt, kicsit kapkodóbb volt a játékunk, de viszont láttam, amit kértem, igaz, nem voltunk olyan hatékonyak, mint az első félidőben. Egészében nézve a kétszer 60 percet, elégedett voltam a látottakkal.

Lövések tekintetében nem maradt benned hiányérzet?

Valóban, ritkán próbálkoztunk, pedig a lövés egy eszköz a gólszerzésre. Mérkőzés közben szóltam néhány játékosnak, ha olyan pozícióban vannak, bátran vállalkozzanak lövésre. Bízok benne, az önbizalommal a lövő kedv is megjön.

Miben léptetek előre a szombati mérkőzéshez képest?

Higgadtságban és tudatosságban egyértelműen előreléptünk. A ziccerek kialakításában kell még fejlődnünk, illetve az átmeneteknél fontos, hogy gyorsabban reagáljunk.

Ismét lehetőséget adtál egy fiatal játékosnak, a még csak 16 éves Fűzfői Márk pályára léphetett a második félidőben. Elégedett voltál a teljesítményével?

Az elején még lehetett látni rajta egy kis megilletődöttséget, de ahogy haladtunk előre az időben, egyre határozottabban futballozott, hatékonyabb lett az előrejátékban. Bevállalt olyan dolgokat is, amik a rutinosabb játékosokra jellemzők. Abszolút elégedett voltam a teljesítményével, látok benne potenciált, örültem a játékának.