Vitelkinek is jár a bizalom

Nagy vihart kavart a szurkolók körében Vitelki Zoltán kinevezése a DVSC vezetőedzői posztjára. Eléggé megoszlanak a vélemények az új szakvezetővel kapcsolatban, többségében negatívak a megnyilvánulások a különböző szurkolói fórumokon.

0

dsc_0050_custom_-1-300x200 Vitelkinek is jár a bizalom

Még el sem kezdte a munkát, már sokan bírálták a Loki trénerét, voltak, akik véleményüknek elég kemény szavakkal adtak hangot. Leginkább azt vetik a döntéshozók szemére, hogy az új edző, úgymond még sehol nem bizonyított. Érdekes módon, mikor Pontes lett a Loki vezetőedzője, nem lehetett ilyen kommenteket olvasni, legtöbben annak ellenére bíztak benne, hogy előtte (azóta se) semmilyen eredményt nem tudott felmutatni edzőként. Annyira „kiváló” szakember volt, hogy regnálása alatt a DVSC majdnem búcsúzott az élvonaltól, Herczeg Andrásnak köszönhetően sikerült kiharcolni a bennmaradást. Ha már Herczeg Bandi, ő több kritikát kapott az őszi szereplésért, mint a portugál kókler az egész éves teljesítményéért. Mesteredzőnk azért „valamivel” többet tett le a debreceni foci asztalára, mint Pontes, az eredmények őt igazolják, minden elfogultság nélkül kijelenthetjük, jelenleg ő az ország legsikeresebb szakembere. Pedig első vezetőedzői kinevezésekor Bandit sem fogadták kitörő örömmel a szurkolók.

Visszatérve Vitelki Zoltánra, vele egy „gond” van, már ha ez gondot kell, hogy jelentsen, nem debreceni kötődésű. Egy hete kezdte el a munkát, adjuk meg neki a bizalmat, bár rövid idő áll rendelkezésére az első bajnoki mérkőzésig, a tavaszi szezon után kiderül, jó döntés volt-e Szima Gábortól a szerződtetése. Ha már az elnök szóba került, őt lehet kedvelni, nem kedvelni, azt viszont nem lehet tőle elvitatni, elnöksége alatt élte a klub a legsikeresebb korszakát. Azok az edzők, akiket eddig kinevezett, egy kivételével (nyílt titok, hogy az illetőt nem ő hozta a csapathoz), eredményesek voltak. Az nem véletlen, hogy a DVSC a 2000-es évek legeredményesebb csapata, ráadásul úgy, hogy Debrecenbe nem „tolták” államilag a milliókat.

Elnöksége alatt az alábbi eredményeket érte el a csapat:

2003 bajnoki bronzérem

2004 bajnoki bronzérem

2005 bajnoki cím, Szuperkupa-győzelem

2006 bajnoki cím, Szuperkupa-győzelem

2007 bajnoki cím, Szuperkupa-győzelem

2008 bajnoki ezüstérem, Magyar Kupa-győzelem

2009 bajnoki cím, Szuperkupa-győzelem

2010 bajnoki cím, Magyar Kupa-győzelem, Szuperkupa-győzelem, Ligakupa-győzelem

2011 bajnoki 5. helyezés

2012 bajnoki cím, Magyar Kupa-győzelem

2013 bajnoki 6. helyezés, Magyar Kupa-győzelem

2014 bajnoki cím

2015 bajnoki 4. helyezés

2016 bajnoki bronzérem

2017 bajnoki 8. hely

2018 bajnoki 5. hely

2019 bajnoki bronzérem (ez bajnoki címmel ér fel)

Az elmúlt 18 évben, hazai viszonylatban egyedüliként, a DVSC két egymást követő évben bejutott a nemzetközi kupák csoportkörébe, 2009-ben a BL, 2010-ben pedig az El főtáblán szerepelt a DVSC. Természetesen, ehhez az eredménysorhoz kellettek kiváló szakemberek és jó labdarúgók.

Nyilván az, hogy jelenleg a 8. helyen áll a csapat, két pontnyira a kieső helytől, rossz érzéssel tölt el minden Loki szurkolót, akik már-már NB-II-t vizionálnak. Az valószínűsíthető azonban, hogy nem lesznek kiesési gondjaink a bajnokság végére. Bízzunk Vitelkiben és a szakmai stábban, na és természetesen a játékosokban.