Debreceni bowling sikerek

Július elején kezdődött meg a 4. Cívis Kupa egyéni és csapat bowlingverseny Tiszaújvárosban és Debrecenben. 4 fordulóból és a legjobbaknak döntőből áll az egész nyáron át tartó megmérettetés, melynek végjátéka Augusztus 25.-én Tiszaújvárosban, az Angyal Sport Klub pályáin kerül majd sor.

0

bowling-pins1-300x200 Debreceni bowling sikerek

Az immár hagyományos versenyre az ország több régiójából jelentkeztek játékosok. Csak a legnagyobb neveket említve, Dosztály Sarolta és Tóth Mária, a jelenkori magyar bowling két legeredményesebb női versenyzője, akik épp most szerepeltek a brüsszeli Európa Bajnokságon, a férfiaknál a 2 legutóbbi AMF Világkupa versenyző, Luczek Bálint és ifj. Rusznyák Róbert, Hevele Zoltán, aki szintén nagyon sok nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, nem mellékesen pedig hosszú ideig a magyar bowlingélet első számú vezetője volt. Érkeztek játékosok Székesfehérvárról, Budapestről, Vértesszőllősről, szinte minden jelentősebb magyar bowling fellegvárból, talán egyedül Sopront kivéve, de remélhetőleg jövőre már ők is képviseltetik magukat.

Természetesen a teljes debreceni élmezőny is elindult a rendezvényen, az NB1-ben szereplő Cívis Bowling Team illetve a friss amatőr országos bajnok Honorex csapata is. Némileg sajnálatos, hogy helyi, tiszaújvárosi versenyzők nem képviseltették magukat.
Örömteli módon az első 2 forduló után a Cívis BT. két erőssége, Szabó Ilona és Ábrók Andrea vezette a mezőnyt, és ugyan a 4. forduló végén visszaestek kicsit, de magabiztosan jutottak be a 16 fős középdöntőbe. Rajtuk kívül még 7 debreceni jutott be a végjátékba, illetve kilenc,  a már említett “vidéki” játékosok közül.
Nem meglepő módon a 4. forduló után már Dosztály Sarolta került az élre kiváló teljesítményével.  Válogatott versenyzőként, EB és Világkupa résztvevőként ez papírformának nevezhető eredmény, de figyelembe véve hogy egy számára teljesen ismeretlen terepen és olajmintán kellett gurítania, nem könnyű feladatot teljesített. Nem mellesleg a Cívis Bowling Team vendégjátékosaként szerepelt, segítve azt a jó helyezés elérésében. Valószínűleg ő és Tóth Mária a legnevesebb és legeredményesebb női versenyző aki valaha megfordult tiszaújvárosi pályán. Nagy megtiszteltetés ez a versenyszervezőnek, a Cívis Egyesületnek. Utóbbi hölgy is bejutott a 16 közé.
A gyengébb nem képviseletében bejutott még Fontana Vera budapestről, aki már megnyerte egyszer a nyár legnagyobb bowlingversenyét, a Cívis Kupát.
A legeredményesebb debreceni női versenyzők is jól szerepeltek, a már említett Szabó Ilona – Ábrók Andrea kettős is magabiztosan bejutott a végjátékba.
Férfiakra áttérve, itt  egy debreceni versenyző jutott legjobb helyen tovább, Kenéz Vince személyében, mögötte egy válogatott játékos, ifj. Rusznyák Róbert végzett. Mögöttük még 4 debreceni (Kemény Sándor, Havas Sándor, Dankó Csaba, Tolnai Tibor) és 5 távolabbról érkezett (a címvédő Tornai Tamás, Horváth István, Luczek Bálint, Dienes László, illetve Hevele Zoltán)  jutott tovább.
Csapatban 2 debreceni és 2 budapesti egység vívja majd a döntőt:
A Cívis Bowling Team és a FAG illetve az Ellipszis SC és a Szigeti Veszedelem ugyancsak Augusztus 25.-én döntőzik ugyancsak a Tisza menti városban.
A program 09:30-kor kezdődik az egyéni középdöntővel, az egyéni döntő kb. 12:30, a csapatdöntő 14:15 óra körül kezdődik majd.