Majdnem sikerült

Az eddig veretlen Alba Fehérvárhoz látogatott Kovács Adrián U23-as csapata az NBI/B Zöld-csoportjának 4. fordulójában. A hajdúságiaknál ezúttal ott volt a kezdőben az első csapatban is rendkívül jó benyomást keltő Godwin Omenaka, de Peringer Balázs személyében egy szintén A-csoportos kerettag ellenfele is akadt.

0

         5bbf240eef244-300x205 Majdnem sikerültFotó:deacbasket.hu

A találkozó végig rendkívül kiélezett, taktikus küzdelmet hozott, a két óriás csatáját pedig egyértelműen a hajdúságiak centere nyerte, 31 pont, 12 lepattanós dupla-duplájával a mezőny legjobbja volt. A nagyszünetben még egypontos debreceni vezetést mutatott az eredményjelző, ám a fordulás után a hazaiak ritmust tudtak váltani, és megléptek. Bár a záró felvonásban már kétszámjegyűre is nőtt a különbség, a Kovács-csapat nem adta fel, és egy nagyszerű ötperces szakasznak köszönhetően a hajrára egyenlítettek. Bár Tóth Bencééknek előbb a vezetéshez, majd az egyenlítéshez is volt labdájuk, a hazaiak koncentráltak jobban, s végül négy pontos győzelmet arattak.

Kovács Adrián: A szezon eddigi leghasznosabb mérkőzése volt, és bár sok hibával játszottunk, nagyszerűen szolgálta a fejlődésünket. Sajnos a kinti dobásaink ezúttal sem ültek, 18 százalékos triplamutatóval nagyon nehéz bárki ellen nyerni. Meglátásom szerint az Alba a Zöld-csoport egyik legerősebb csapata, büszke vagyok a fiúkra, hogy egy egylabdás mérkőzést tudtak játszani velük. Remélem, hogy hamarosan már győzelem formájában is megmutatkozik a rengeteg munka. 

Alba Fehérvár – DEAC U23 83-79 (23-22, 14-16, 26-19, 20-22)

DEAC U23: Tóth Bence 16/3, Tisza B. 2, Kozák M. 19/3, Szekeres 6, Omenaka 31 cserék: Kozák B. 3, Asszú -, Sólyom -, Nemes D. 2, Németh -.