Kósa Tamás: „Bízok benne, szép játékkal fogunk nyerni”

Fontos idegenbeli rangadóra készül a DEAC férfi NBI A-csoportos kosárlabdacsapata. A mérkőzéssel kapcsolatban kérdeztük együttesünk játékosát, Kósa Tamást.

0

                    5bd00ef2d3247-300x182 Kósa Tamás: „Bízok benne, szép játékkal fogunk nyerni”Fotó:deacbasket.hu

A kötelező győzelmek általában a legnehezebbek

A vártnál nehezebben nyertük meg az újonc Serco-TF-Budapest elleni mérkőzésünket, de az a legfontosabb, hogy győztünk. Kicsit nyögvenyelős volt, talán bennünk volt az a tudat, hogy akikkel eddig játszottak, azok magabiztosan nyertek ellenük, könnyű meccsre számítottunk, de általában ezek a kötelező győzelmek a legnehezebbek. Nem rossz csapat, agresszív, fegyelmezett kosárlabdát játszottak ellenünk, úgy jöttek hozzánk, tudva a Jászberény és a Kecskemét ellen vereséget szenvedtünk, hogy lesz esélyük a győzelemre, ezért mindent meg is tettek, de szerencsére a mi sikerünkkel zárult a találkozó – foglalta össze az előző mérkőzést játékosunk.

Az irányító és center hatástalanítása

Következő ellenfelükről, a szegedi csapatról is elmondta véleményét – Hétvégi ellenfelünk, a Naturtex-SZTE-Szedeák keretének a magja már régóta együtt játszik, ez adva egy állandóságot a csapatnak, bár szerintem idén gyengültek, mert egyik legjobb játékosuk, Andrija Ciric távozott. Viszont irányító és center poszton a Boltic Sulovic duó maradtak, ők már harmadik éve játszanak együtt, nagyon jól ismerik egymást, nagy magabiztosságot és stabilitást adnak a csapatnak mind támadó, mind védőoldalon, de meghatározó játékosuk a válogatott Juhos levente is. Őket kell hatástalanítanunk, ami nem lesz egyszerű feladat. A felkészülési időszakban két edzőmérkőzést játszottunk ellenük, egyszer győztünk és egyszer szoros meccsen maradtunk alul, remélem, most tétmeccsen mi fogunk nyerni.

Győzelem szép játékkal

Úgy gondolom, sikerül jól felkészülni ellenük, videón kielemeztük a játékukat, tudjuk mi az erősségük, hol támadhatóak. Az átmeneti játékokban, leindításokban találhatunk fogást rajtuk, mi sokkal gyorsabban közlekedünk a pályán, kemény védekezés után, a lepattanók megszerzésével át kell érnünk és könnyű ziccereket dobnunk. Ha felvesszük a játékstílusukat, a kontrolljátékot, az öt-öt elleni félpályánál felállt kosárlabdát, nem biztos, hogy mi kerülünk ki győztesen. Bízok benne, szép játékkal fogunk nyerni, ezért mindent meg fogunk tenni, de ha gyengébbel sikerül, akkor sem leszek csalódott – zárta mondandóját Kósa Tamás.

Férfi kosárlabda NB-I

Naturtex-SZTE-Szedeák – DEAC

10.27. 18:00